BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 12 May 2010

Hilang, Tapi Tak Jadi Nak Hilang LAGI

DULU.

Sebelum aku pergi kl melawat baby al-anis maisarah aritu, aku dah asingkan siap2 duit untuk diberi kepada yayu. Ada laaa bisnes sikit, adik beradik. Setibanya di sana, aku tak jumpa pulak duit tu. Adoiii bukan sikit2 tu. Dua ratus hengget tau. Eh, sikit ek? Ah, tak kisah la. Korang kaya memang la anggap 200 tu sikit. Tapi bagi ku, banyak lorrr. Maka, terpaksa lah aku bayar dengan duit lain. Huuuuuu sedey. Takde rezeki.

Balik dari situ, aku punggah segala henbeg yang ada dan mencari duit itu. Takde la banyak mana henbeg ku huhuhu. Tapi, saya yakin betul, sudah ku siasat setiap poket yang ada, memang tak jumpa.

Tiba2, pagi tadi, time aku transfer barang2 ke dalam henbeg pink petak2 ku, terjumpa la pulak duit itewww.

Musykil musykil musykil. Persoalannya, beg pink tu dah 2-3 kali aku gunakan selepas kejadian itu. Masa kat kl tu pun, memang aku bawak henbeg tu dan sudah ku selongkarkan ia.

Ok, sepatutnya aku bersyukur. Syukur, apa tak syukurnya. Umpama mendapat durian 'tembaga' runtuh kekdahnya. Tapi, tetap menimbulkan tanda tanya di benakku.

Ironinya, baru2 ini, kawan aku ada kehilangan barang. Berharga puluh ribuan hengget. Kemudian, dia pergi lah jumpa ngan seseorang ni. Alaaa kira usaha untuk mendapatkan balik secara telepathy gitu. Menurut cerita aku ni, orang tu cakap, nama suami dia pun ada sekali dalam senarai 'orang2 yang telah mengambil barang tanpa kebenaran'. Hihihi. Ye lah, kat rumah kan kengkadang kita main ambik je barang2 suami/isteri kan. Kita anggap biasa je kan. Tetapi, kalau tak mendapat kebenaran tu, tetaplah tak dapat kebenaran, kan? Tapi, orang yang mengambil benda tu tak pulak dapat dikesan? Kot kalau couple tu kan memang ada kimia kan. Tu yang senang je detect.

Agaknya, siapakah yang telah memulangkan duit ku itu? kehkehkeh. (yang pasti bukan encik hairul). Mungkin cik ti atau cik lip kot. Sangka baik. Atau mungkin pandangan ku ditutup ketika itu.

0 komen: