BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 20 May 2010

Maraton Pendek


Ahad lepas, hari guru. Sedih je bila takde student yang ucap selamat. Memang ada kawan2 wish kat fb, tapi tu pun secara general. Lain ertinya ucapan dari rakan seperjuangan dengan ucapan dari student. Sebab adanya guru kerana adanya student. Kalau dalam kalangan guru2, kita anggap sebagai kawan. Lain lor...

Sekali, hari isnin, pagi2 lagi datang sorang student kepada ku.

Puan, ni ada kek untuk pengajar2 sempena hari guru semalam.

Wahhh suka suka! Bukan suka kek tu, tapi ingatan dia. Pulak tu, kek buatan sendiri tau. Aku bukan makan sangat kek. Tu pun aku makan sepotong jek. Dah petang, ada lagi separuh. Terus kawan aku panggil student, suh bawak balik. Erkkk boleh dia cakap cenggini,

Ni bukan saya nak pulang balik, tapi memang dah takde siapa nak makan.

Aku adalah terkejut. Boleh pulak?


Semalam aku beli nasi lemak kat pasar malam. Selama ni lalu je, ambik bau. Sedap je bau ayam goreng berempah dia. Ni baru nak try test cuba.

Sedappp!!! Nasi lemaknya rasa nasi lemak dan ayam goreng dia sangat erkkk juicy kikiki boleh? Anda boleh percaya dengan lidah ku. Kalau aku kata sedap tu, insya Allah memang sedap ok. Siap dia taruk lebih2 rempah2 tu sekali. Macam pisang goreng jugak la. Yang penting tepung nya, kan?

Itu ari, aku jumpa banner ni kat hospital. Pada tarikh tertera. Macam ada yang tak kena. Ke memang ada perkataan tersebut?


0 komen: