BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 16 August 2010

Loteng, Attic : Pengganti Bilik Ke-4 (Siri 10)

Dah. Puas dah rasanya bertanggakan tangga berwarna kemerah2an. Alah, mula2 tu je sedih. Lepas2 tu, tak perasan pon kaler tangga tu time turun naik loteng tu. Membesar2kan sungguh. Walau bagaimana pun, tidak lah bererti aku puas hati dengan keadaan tersebut. Masih nak tukar kaler jugak. Jadi, sempena menyambut puasa ni, kami menukar kaler tangga itu kepada warna...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...




putih! Yey!

Mula2, kita gosok dulu. Eh, bukan kita. Dia sensorang je. Guna grinder jek, tak yah penat.

Uh! Huduh betul.


Selepas itu, bermula la sesi mengecat. 3 layer baru rata dan menutup sepenuhnya warna kayu. Dah, aritu nak sangat nampak ira kayu kan. Tapi, warnanya tak cantik. Ni, dah kaler cantik, tak nampak la ira kayu. Biasalah. Untuk dapatkan sesuatu, kita kena lepaskan sesuatu.

Dah siap. Yeay! Cantikkk

Baru lah sedondon.

Ok layan la gambar yang berulang2. Aku suka.










Dah siap tangga, banyak lak lebih cat tu. Maka, aku pun menyuruh dia mengecat kusi yang burk nih. Berjasa sungguh la kusi ni. Dah la free. Asalnya kusi ni datang dari opis yusin kot. Masa baru2 kawen kan semekin, maka pakai je lah kusi nih. Lepas dah tak berapa semekin, aku letak dia kat luar. Buat duduk2 petang2. Bukan kami. Kucing. Selepas dah cantik ni, aku angkut dia naik atas loteng. Boleh jugak buat baring2 baca buku, kononnya. Mula nak beli sofa bed, tapi, dah tak jadik lah.

Sarung kusyen tak sedondon. Tapi, tak kisah lah. Saper nak tengok pon.








Sekian.

9 komen:

kirana said...

pasni raya kat loteng la wehhh..hehehhe

AyunasiA said...

ana: kebarangkalian tinggi tu sbb ni kira 1st time loteng tu jumpa raya. mesti org dtg nak tgk loteng punya...

Firdaush said...

salam, berapa kos yer utk buat loteng nih? sebab ader plan jugak nk buat loteng utk future house, nk buat loteng utk bilik stor.

AyunasiA said...

firdaush: sori dah lama x bukak entry ni. kos lebih kurang rm3k

mansyah said...

menarik juga di buat loteng....saya pon rasa nak buat juga....berapa luas bilik yg dibuat loteng ni?dan kos yg di ambil berapa?

AyunasiA said...

luas 10x10, kos +- 3k.

Anonymous said...

salam boleh tau tak berapa ketinggian loteng dari lantai bawah ke siling.

Yani Faiz said...

Assalamualaikum. . Boleh bagi contact org buat loteng ni tak? Area mana? Puas hati x keje nya? Tqvm

AyunasiA said...

yani faiz,

sorry... lepas buat loteng ni pakcik tu terus jatuh sakit dan tak boleh bertukang lagi dah.