BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 30 April 2008

Weekend Yang Lepas

Eee dah 2 kali aku isi minyak penuh. Sepatutnya cukup untuk 2 minggu gi balik keje. Ni baru ari Rabu dah kering. Apa tak nya, bila dah jenjalan weekend, balik kampong, sampai rumah dah tinggal separuh. Pastu tak mo top up. Konon cukup, keje 3 ari je minggu nih. Huh!
Tak pepasal kena bawak kancil pagi nih. Eee sakit kaki tau! Ok dah, lega dah dapat melepas geram kat sini.

Hujung minggu lepas, kami jadik balik semenchu. Dalam demam2, pening2 tu, aku ikut je lah. Abang tu kalo nak balik kampong dia, rajin sungguh. Balik keje je terus basuh baju, kemas baju. Aku buat dek jek. Dah malam baru dia bersuara, jadik tak nak balik nih? Ermmm boley la…

Kami bergerak dari rumah kul 9.30pm. Tupon lum makan lagi. Singgah makan kat trafik lite. Makan mee bandung. Ok gak mee bandung dia. Ok lah banding ngan kat simpang seri bengkal tuh. Tapi takleh la lawan mee bandung muo kan. Senyum2 makcik tu bila kami order tehhhhhhh o serentak. Pas makan, singgah bank jap, tapi atm abang takde duit laks. Bahaya ar mesin atm tu diletak kat tepi lorong. Kalo sorang2 takut kena pow.

Sampai semenchu entah kul bape. Agak2 dalam 2 jam kemudian gitu lah. Aku sampai2 je terus landing. Owh… penatnya. Esoknya, takde aktiviti pon. Aku lagi lah.
Asal makan ubat je, ngantuk. So, tido je lah keje nyer. Malam abang gi yasin depan rumah. Sebelum abang balik aku dah tido dulu.

Esok tu mak tefon makcik urut, sumer tak free. So, tak jadi ler nak mengurut. Mesti best kalo dapat urut.
Sakit2 badan time demam nih. Tengahari, lepas makan, kami bersiap2 nak balik. Keluar sekali ngan mak. Mak nak gi kota, beli barang hantaran in. Oh, In nak kawin 24hb 5 nih. Tapi kenduri belah kami tak decide lagik.
Maybe akhir bulan 6 atau awal bulan 7. Tak kisah lah.
Yang penting aku dah warning awal2, aku takleh cuti sepanjang 3 bulan nih. So, apa2 hal, weekend je aku leh attend. Alah, aku ada ke takde, kawin gak dia kan.
Hihihi.

On the way singgah at5 beli apam balik. Sedap. Kat kota, aku pun kena ikot sekali. Malas tul. Beli je lah ikut citarasa, karang ikut citarasa aku, lain plak jadik nyer. Sekejap je kami join, kul 4 aku dah cuit2 abang ajak balik. Sepanjang jalan, aku tido, hehe.

Gitu lah lebih kurang jalan2 balik kampung yang paling tak produktif kali nih. Dah, takde idea lah. Owh, semalam satu lagi orang KC datang bagi quotation. Yang ni dia bagi lukisan 3d sekali, baru lah best. Tapi yang ni buat material laminated jek, tak best sangat.
Aku suka membran press tu, lagi cantik. Apa2 la. Nanti aku try carik yang lain plak. Tak banyak pilihan sangat kat BP nih.

Petang semalam kami naik motor ambik angin. Saje je jenjalan kat parit sempadan tu. Jauh gak kami pegi, sampai jumpa jalan parit botak tuh. So dah tau lah ’short cut’ yang tak berapa nak short tu ke rumah kami nih. Tapi kan kat tepi jalan dia ada lampu jalan tau.
Bukan lampu jalan biasa tu. Ni maybe penduduk kampung tu collect duit, derang pasang sendiri. Material dia cam batang paip yang besar, kendian ada cover mentol kat hujung. Mentol pon pakai mentol energy saving tau.
Banyak gak dia pasang, lebih kurang every 30 meter gitu. Tinggi pon paras2 2 meter gitu. Tapi kami tak sempat tengok tu dipasang sebab balik tu lum gelap lagi. Tah sape yang jaga switch lampu tu tah. Kot2 ada sensor/timer cam lampu biasa tu tak.

Arini aku sangat senang ati sebab takde kelas. Esok ada kelas tapi cuti. Yezzarrr!!!

Friday, 25 April 2008

Demam Penat

Tak baik tau… aku peminat Ramlah Ram tau.

Sambung lagi, bleh? Ermmm. Ok, dinner kami tu dibuat secara sederhana sahaja. Makanan western hi-tea. Sedap arrr spageti tu. Banyak gak aku makan malam tu. Lepas makan2, ada acara penyampaian hadiah dan anugerah.
Sape sangka, team aku rupanya dapat no. 1 dalam pertandingan bowling yang telah diadakan sebanyak 3 pusingan tu. Hihihi kelako ajer.

Untuk acara penyampaian anugerah, setiap orang dapat.
Cuma nak kasik best sket, derang buat lah kategori-kategori. Nak tau aku menang kategori apa?
Kategori solitaire terbaik. Sebabnya, sepanjang masa kat kelas aku selalu main spider solitaire. Ada banyak lagi kategori yang aku pon dah lupa. Antaranya, anugerah rock edisi jinbara (sebab nama farhana), isteri komited (sebab salu dtg lambat uruskan anak2), isteri cekal (sebab baru kawin seminggu dah kena tinggal suami kat jepun), fair n lovely (sebab putih melepak), romeo (sebab ehemmm rahsia), janggut teruna (sebab bujang dan ada janggut), saham tak laku (sebab masih tak dapat pasangan), suami komited (sebab tiap minggu balik kampung), KLCC (sebab sesat di klcc masa gi rombongan arituh), paling havoc (memang kepochi), putus harapan lelaki dan perempuan (sebab score bowling paling rendah) dan lain-lain lagi lah.

Selesai acara tu sumer, masa untuk karaoke! Sempat lah aku menyumbangkan satu lagu. Pukul 11.30pm, sumer selesai. Tak lama abang pon sampai dan kami terus balik BP. Opsss, terpaksa balik cia8t semula sebab tertinggal towel. Sampai BP lebih kurang jam 2.30am.

Esoknya acara mendobi secara besar-besaran. Bayangkan ler 5 hari punyer baju kali 2 orang. Esok nya lagi baru selesai mendobi. Kemas rumah la pulak. Hari Jumaat, sms ct, tanya dia pasal permohonan tukar tempat internship. Dia cakap orang jpk call dia cakap tak berjaya. Aku pon assume akunyer pun tak beraya lah kan. Terus bagitau abang, fariza, yayu dan kak nisak.
Penting bagitau kak nisak sebab nak tumpang rumah dia lagi. Aku pun dengan hati sebak, ambik beg dan mula menyusun baju ke dalam nya. Tak lama, ct call lagi.
Dia musykil, kenapa orang jpk tak call aku. A’ah ek?
Kenapa aku tak dikhabarkan? So, aku pun call encik omar. Wallaaaaaaaa sebenarnya permohonan aku diluluskan lor... Yihaaaa!!! Cecepat aku call abang, yayu, fariza dan kak nisak. Hihihi malu jek.

Hari Sabtu, pepagi lagi kami dah keluar sarapan kat aked. Makan lontong. Kemudian kami terus ke JB untuk ke homefair di Persada. Pusing punya pusing punya pusing, ada 2 pilihan, samada A - elektrolaks atau B - rinnnai. Yang si A ni under budget, tapi hob dia ala2 biasa aje. Si B pulak regenya umak umak umak ai...
(bahasa banjar nih maknanya lebih kurang ’mak oi’ gitu lah). Ada yang under budget, tapi tak best sangat sebab body dia stainless steel. Sape yang pernah masuk dapur aku tau lah tahap cerewet aku bab menjaga dapur nih. Aku nak dapur yang sentiasa kelihatan baru.

So, kiranya misi tak berjaya lah hari nih. Kami pon proceed ke johor jaya. Target nya ceramic world. Waaa best nyer tengok tiles. Cantik2. Dapat sekejap je kat situ sebab dah nak tutup kul 6.30pm. Lenkali lah datang lagi. Tapi dah tau lah price range dia. Pastu teruskan lagi ke kedai bilik mandi dan dapur. Aritu nampak ada 2 kedai kat area situ. Nyaris2 nak beli dah ampai, tapi tak dapat tawar harga yang under budget, so cancel.

Balik tu singgah kedai lampu kat Tampoi. Jumpa satu kedai peralatan dapur dan bilik mandi. Laaa rupanya kedai ni HQ kepada kedai yang aku pergi pagi tadik kat Kulai. Haaa kat kedai ni ada dapur fag0r. Kalau tengok majalah impiana mesti tengok ramai yang guna brand nih. Tak tau lah apa bagusnya. Harga lebih kurang brand A tadik. But still tak beli lagi. Pikir dulu.
Pegi kedai lampu yang besar tu, tak de downlight seperti yang kat nilai 3 tu. Yang aku cari tu surface depan dia tu aluminium, so tak karat la.

Try masuk kedai selang sebelah dia. Kedainya kecik je dan agak bersepah. Tak kisah lah. Yang penting ada benda yang dicari. Harga pun murah banyak banding ngan yang kat nilai 3. Huhuhu. So, kami pun beli 10 bijik.
Sahaja. Ada 17 point lampu kat rumah tu. Tapi yang
lain2 tu nak pasang yang deco2 punya. Dan kebetulan lagi, kedai tu ada branch kat Taman Flora BP (dekat
k4) ngan nama sama. Lerrr. Tokei pon orang BP. Dia cakap kat BP harga mahal sket sebab tak banyak competition. Ooo. Cam kedai bilik mandi tu pulak derang cakap kedai kulai murah sket banding kedai Tampoi. Sukati dia lah. Dan oleh sebab tokei tu balik BP tiap minggu, dia pon setuju nak hantar lampu yang kami beli tu esok. Janji jumpa kat peteronas parit raje.

Kemudian, kami pon balik. Sambil2 tu discuss lagi nak beli ke tak dapur tu. Homefair pon ada lagi esok. So, kalau jadi, esok kami pergi lagi. Huhuhu giler betul.
Macam la JB tu pekan parit raja dekat nya. Sampai ayer hitam, decided to singgah makan kat kedai sebab nak tgk AF sekali. Memula gi kafe paklong, tapi tgk tv dia tak sama ngan apa yang didengar di radio. So, kami singgah tuah bersama. Tak berapa suka kedai nih. Tak tau nape. Sampai rumah, sungguh lah rasa tak puas ati sebab balik tangan kosong. Salu tu balik2 je terus bukak plastik. Suker!

Esoknya, pagi, aku belum buat apa2 keputusan. Dah dekat tengahari, tengah masak2, barulah dapat ilham.
So, lepas zohor, kami pon pergi JB lagi sekali. Kali ni lalu hiway. Singgah jap kat r&r machap, makan nasi yang aku tapau dari rumah. Best plak makan kat pondok wakaf tu tengahari buta cenggitu. Cam kena buat pondok je depan rumah. Singgah kedai kat kulai tu sekali lagi sebab nak confirmkan harga fag0r. Pastu terus ke Persada. Hujan pulak. Semalam parking bebetul, kena rm4. Arini parking tepi jalan jek, free melainkan kalo kena kompaun. Ulang lagi pusing2.

Last2 beli lah jugak dapur rinnnai. Dah berkenan sangat dapur tu. Permukaannya glass dan ditepinya ada
ala2 cermin gitu. Tersangat lah cantik. Baru tau dapur jaman sekarang ada sensor rupanya. Sensor tu berfungsi bila katakan kita rebus sup ke kan. Pastu kita tinggalkan dan terlupa. Air pulak kita isi penuh2. So, bila dia mendidih kan kekadang tu dia melimpah kan.
So, dengan sensor tu, bila air melimpah-ruah, api terpadam. Kalo dapur biasa, bila api padam, switch masih on, gas still kuar kan. Kan ke bahaya tu. Gas dapur ni memang membahayakan bila dia keluar bebanyak dan tak dapat keluar dari umah. Silap2 bleh meletup rumah. So, sebenarnya tujuan sensor tu adalah supaya bila berlaku sedemikian, saluran gas akan ditutup automatically. Satu lagi fungsi dia apa tah, aku pun dah lupa. Ada beberapa jenama yang ada sensor ni, ada yang tak de. Katanya kat mesia ni boleh pilih samada nak yang ada sensor ke tidak. Kalo kat jepun, yang takde sensor memang takleh jual.

Okeh, abis bab beli dapur kat homefair, kami pon nak balik. Tetiba lapar la pulak. So, kami pun pegi stulang laut pekena mee rebus seperti selalu. Ah, tambah sedap la makan time lepas hujan. Lepas tu terus balik. Fenatnyer... Malam lampu pun sampai. Baru best sket, ada benda yang dah nampak depan mata.

Minggu lepas, aku pun mula bertugas di @TEC seperti yang aku angan2kan sejak dulu. Memula stress. Terkejut kot sebab bidang baru. Sekarang dah ok. Hari apa tah, balik kerja aku terus gi bandar. Boleh pulak saing abang sampainya. Pegi jumpa lawyer. Adaaa aje bank islam ni tau. Kali ni silap letak bulan pulak dalam agreement. Isy2 takpe lah. Bagus gak bila ada silap2 nih, makin lambat la aku kena bayo kot. Hehe. Kemudian kami terus ke kedai kitchen cabinet untuk tengok lukisan dan quotation. Huhahuha, over budget sket.
Tapi oleh sebab maybe lagi 2-3 bulan baru dapat kunci, sempat lah aku cover over budget tu dalam tempoh tuh.
Material dan design memang dah decided. Ermmm mesti cantik dapur aku nanti. Sayang pulak nak memasak bile sumer cantik2.

Weekend yang lepas, hari Sabtu, kami gi JB lagi. Eh?
Berapa kali gi JB da... Kali ni nak ambik dapur yang dibeli minggu lepas tu lah. Dari rumah, kami terus ke taman perling. Sempat lah buat 2 pusingan mencari kedai tu. Sampai2 je, terus tokei tu tunjukkan dapur kami. Aku pun dah lupa rupa dapur aku tu. Ramai gak customer dia ari tuh. So, lama gak la kami kat situ.
Tak cukup dengan dapur, kami beli pulak sinki. Beli sinki pun cerewet jugak. Takmo yang ada joint. Nak yang seketul gitu. Pastu nak yang satu beso satu kecik. Kat kedai kulai ada jenama reginoks yang takde joint tapi takde yang satu beso satu kecik. Ada yang satu besar tapi satu kecik dia sangat la kecik. Tak sehsuai dan nampak buruk rupanya. Kat kedai yang ini ada brand baren0. Pernah jumpa sekali brand nih kat shah alam. Memang lumayan dan berkualitas. Takde joint! Ahhh dah alang2 beli dapur baik2, kitchen cabinet cun2, beli je lah sinki baren0 tu. Last sekali kami beli ampai. Akhirnya jumpa jugak yang menepati spec kami.

Kesimpulannya, kami dah membeli beberapa benda untuk masuk rumah baru. Selain yang diceritakan ni, kami juga telah membeli rak untuk stor. Beli kat nilai 3.
Tu yang seksa duduk berhimpit-himpit dengan besi 8 kaki time balik dari shah alam tu. Kali ni pon balik
berhimpit2 ngan besi 8 kaki gak. Besi ampai. Misi seterusnya, nak carik lampu. Adusss susahnya nak jumpa yang berkenan di hati. Dah aku kenan, abang tak kenan and vice versa. Barang elektrik pun nak kena beli, tapi kena beli lepas dapat kunci sebab takut rugi warranty. Furniture pun dah survey2. Ohhh!!! Banyak nyer. Cepat ler siap rumah oiii. Aku dah tak sabo nak shopping nih. Hihihi.

Abis kat kedai tu tadi, kami makan kat restoran sebelah kedai tu. Abang makan nasi ayam penyet. Tah apa yang penyet. Baca blog maklang pun dia ada sebut.
Sedap. Aku makan ikan keli goreng je ngan kuah rendang. Pun sedap. Maybe sebab nasi dia sedap kot.
Orang kalo datang umah aku pon cakap nasi aku sedap.
Aku guna beras bunga raya je pun. Ke lauk yang aku masak yang jadi sedap tu ek? Hihihi perasan.

Lepas tu kami pergi jusco. Ada privilege card day.
Pergi kat taman u. Tak besttt. Sekejap je kat situ, kami pon balik. Tak beli ape pun. Balik lalu hiway pulak. Sampai ayer hitam, singgah solat kat peteronas.
Tak terus balik, kami terus ke BP. Hahaha memang gilo.
Jap lagi aku cerita apa natijahnya daripada perbuatan ini. Pergi BPM@ll shopping2 sket. Pon ada card sale.
Laaa dah expired rupanya P-kad abang. Ada pulak point percuma kalau renew card. Tapi kena masuk dalam kotak angin. Kena tangkap kertas. Nombor dalam kertas tu menunjukkan jumlah point yang diberi free tuh. Aku dapat 100 point je. Minimum.

Hari Isnin, dah niat nak puasa. Tapi, bangun pagi, tekak dah sakit. Haaa tu lah... dah tau lembik nak jugak buat keje berat. Bukan keje berat pon, jenjalan shopping jek. So, cancel niat puasa, minum air asam.
Sampai ofis, badan dah mula seram sejuk dan lesu.
Masuk lah juga kelas. Tengahari, memang dah tahap kritikal. Otak dah tak boleh berfungsi dengan baik.
Seluruh badan sakit, hidung berair dan...... aku pun demam. Inilah natijahnya bila melampaui batas keupayaan diri sendiri. Tergezut ar badan tu okeh?
Didorong pula dengan cuaca panas melampau dan hujan sekali-sekala, lagi lah meningkatkan potensi ditimpa demam.

Tapi aku tak keseorangan. Dalam ofis ni, 2 orang lagi menerima nasib yang. 2-2 bos. Bos besar dan bos kecik.
Derang tu tengahari lagi dah balik MC. Aku? Ah, alang2 dah sekerat ari, abiskan aje lah. Lagi pon kalau gi klinik tengahari, dapat mc arini je. Rugi2. Syukur lah aku dapat bertahan sampai petang. Tu pun jalan slow je. Lembik giler.

Malam baru pegi klinik. Selalu pegi klinik min kat BP.
Kali ni klinik annur kat parit raja. Abang memang pilih satu klinik kat bp, satu kat parit raja. Klinik bukak pukul 8pm, tapi dr sampai kul 8.45pm. Sibbaik alasannya dia gi solat berjemaah kat masjid depan tuh.
Jumpa dr, dia check lebih kurang je. Takde ambik suhu dlm mulut n telinga pon. Mintak mc pun dapat satu hari jek. Diberi ubat selsema, demam, antibiotik dan satu ubat yang aku tak pernah dengar iaitu ubat seram sejuk dan lesu. Selamat Berehat! (Nak balik semenchu weekend ni? Tapi abang kena la cover aku kalo aku terlepek je.
Backing ok?)

Thursday, 17 April 2008

Over Estimate Ker???

Oh aku! Suka over2 tau. Belum apa2 dah cuak. Kisahnya subjek yang aku kena ajo tu benonya idak ler susah tahap phd seperti yang aku sangka kan. Lepas baca2 lebih kurang, aku pun dah paham. Cuma jarang guna je, tu yang blank sejenak tuh. Anyway, aku pun dah mendapat kekuatan untuk terus melangkah. Syukur Alhamdulillah.

Banyak nyer benda nak cerita!!! Nak mula dari mana entah. Ermmm lupa kan yang sudah2, aku nak mula cerita dari 3hb April 2008.

Khamis 3/4/08

Hari ni kami pergi rombongan cik kiah. Lawatan sambil belajo ala2 budak sekolah rendah pun iyer gak. Tau kami gi mana? Taraaaaaaa kami gi Pusat Sains Negara!!! Hihihi kan macam budak sekolah kan? Lawaks jer. Sebelum bertolak tu, aku dan beberapa orang lagi gi sarap kan gerai depan cia8t. 3 bulan kat situ, tak pernah pun sarap kat situ sebab dah disediakan free2, apa kes nak makan kat luar pulak kan. Aku makan nasi lemak lauk kerang. Isy isy isy sedap nyer la makan nasi lemak berlauk. Salu asik makan nasi lemak ngan telur rebus je kat kafe tuh. Sesekali tukar selera memang best.

Janji ngan bas kul 8.30am. Kami kuar sarap tu kul 7.30am. So, kul 8.30am tu, bas pun jalan. Memula sekali pergi pusat sains (PS) tu. Lalu nkve. Singgah isi minyak kat 8hell sebelum susur Damansara. Ada pulak member tu tertumpah air. Siap bawak bekal tuh. Sampai je PS (mcm petaling street plak) tak ramai orang. Tiket masuk rm5 er. Pas bayar tiket, bas anto sampai atas. Masuk2 je tengok ikan. Banyak nyer ikan air tawar yang beso2 belaka. Sian ikan keli tu dah tua bangka sampai sirip dia yang rangup tu pun dah rongak2.

Pastu aku ngan Farhana masuk area asas2 sains. Lama gak kat situ sampai nak abis masa. Kelam kabut pergi pameran2 yang lain. Rugi la tak sempat lelama padahal banyak lagi pameran kat tingkat atas. Just tengok gitu2 jek. Last sekali derang main mind ball. Benda tu kira macam ambil frekuensi otak kita la. Lawan 2 orang. Sape yang lebih tenang boleh tolak bola tu. Kalo bola tu masuk dalam bulatan lawan kira menang la. Sebelum balik singgah kedai souvenir. Aku beli fridge magnet je. Ooo pastu kat depan tu ada kubah, bila kita bercakap akan bergema kuat. Gitu lah konsep kubah masjid.

Kemudian kami bergerak ke Planeterium pulak. Masuk situ rm1 je tapi mak oiii tinggi nya tangga nak kena panjat. Banyak pameran pasal angkasawan je lah kat situ. Ooo rupanya masa gi angkasa lepas tu, Dr SMS ada bawak lagu2 macam Warisan Sudirman, Asmaradana dll. Ada lah dekat 20 lagu kot. So lagu tu dipasang sepanjang masa la kat situ. Banyak benda gak la boleh belajo kat situ.

Habis kat situ, kami pergi shopping kat klcc plak. Memula makan dulu kat food court. Mahal nyer makanan kat situ. Dah tau. Aku makan nasi ayam je. Kedai2 dalam tu pun dah tak macam dulu. Semua designer boutique je aku tengok. Bagus gak, takde la aku perabih duit kat situ. Masa nak balik, janji kul 3.30pm, tapi sampai kul 4pm masih tak cukup orang. Yang lawaknya si Jimmy leh sesat.. Bas tunggu kat belah Ramlee Mall, dia gi tunggu kat entrance yang belah sana pulak. Nampak serupa tapi tak sama. Last sekali, penghulu kami pulak tak sampai2. Boleh dia sesat daam suria klcc??? Kompius makcik. Mungkin jugak la dia study kat jepun, mana tau sangat selok belok shopping complex kat kl kan. Malam tu makanan kami tak disediakan, so kami keluar makan kat seksyen 20.

Jumaat, 4/4/08

Hari ni, aku, ina, za dan farhana ada misi shopping kat jalan tar. Pepagi lagi kami dah kuar sarap kat gerai depan tu lagi. Kemudian terus ke kl. Parking kat Semua House (mahal tau, sejam rm3) dan ronda2 lah kami area2 situ. Memula konon takmo kuarkan duit. Masuk jakel, beli sepasang. Jalan punya jalan punya jalan, aku pun terbeli 3 kain pasang dan 3 lai tudung. Siap pinjam duit ina lagi sebab terlalu syok menyopping. But, don’t worry, aku beli yang murah2 jek. So, maknanya aku dah menambah baju tak siap aku kepada 10 pasang, yeay!!! Padan muka aku. Sape nak jahit tuh???

Kami abis shopping lepas orang abis jumaat. Lapar giler tu. So kami gi makan kat The Mall. Apa kes makan jauh2? Sebenonya aku ada date ngan abang kat legend, tu yang derang ikut sekali. Stesen komuter pun dekat je. Lepas kami makan kat tcrs, kami gi solat. Dan aku pun meninggalkan kawan2 ku balik sendiri. Huhuhu nampak kejam, tapi begitu lah arrangement nyer.

Selepas tu, aku pun gi mencari abang kat book fair. Sementara abang pilih2 buku, aku pun beli lah buku untuk aku jugak. Best2, ada diskaun sampai 50%. Lebih kurang pukul 5pm, aku pun balik bilik solat dulu. Tetiba abang pun balik gak. Tak jadik nak sambung shopping buku. Malam, kami pegi karnival kraf kebangsaan kat kompleks kraf. Dah beli dah kain songket seperti yang dirancang. Hasilnya akan dilihat sedikit masa lagi. Balik tu tapau mcD jek.

Sabtu, 5/4/08

Seawal subuh lagi aku dah bangun. Mandi2, siap2, aku terus turun ke stesen komuter. Actually aku ada kursus PP & PPD at cia8t arini dan esok. So, terpaksa lah membelah kedinginan pagi untuk menimba ilmu. Naik train kul 6.43am, takyah tukar train, terus je ke shah alam. Sampai shah alam kul 7.30am. Menapak la pulak ke cia8t. Walau pun dekat, pintu masuk dia jauh lor... Nak je aku panjat pagar tu. Kursus... boring.

Petang sepatutnya aku naik komuter lagi dan gi nilai pulak. Sekali nya sponsor kasik stay satu malam lagi kat legend. So, abang jemput aku balik. Malam nak tengok af kat ner??? Kami pun pusing2 cari kedai makan yang ada tv pasang ria. Last2 jumpa kat kg baru. Dia ada 2 tv, satu pasang bola, satu pasang af. Last2 2-2 pasang af jugak. Kami balik sebelum result, so tak tau lah sape yang keluar. Tak kisah pun.

Ahad, 6/4/08

Sama seperti semalam, naik train pun waktu yang sama. Tambah boring ar ini kursus. Sibbaik 2 ari ni jek. Petang abang jemput dan kami pun balik nilai. Malam makan kat bukit mahkota cam aritu. Sedap ar pok tek dia, tak sama ngan tempat lain.

Isnin, 7/4/08

Arini takde kelas, tapi ada bowling petang. Tengahari kami keluar, lunch kat bbb. Kendian terus gi jalan tar, tambah stok tudung lagi. Untuk mil. Abang tu memang, takleh tengok aku pakai tudung cantik2, mesti nak beli kan mak dia gak. Dari situ, kami terus gi summit usj untuk bowling. Penatnya main 3 game. Abang pun main gak, sensorang. Main sampai 5 game plak tuh. Akhirnya aku dapat gak cecah 100. Hihihi.

Balik tu kami terus dinner kat nilai 3. Takde plak dj mazlan arini. Mesti dia cuti ari Isnin. Kedai pun banyak tutup ari isnin sebab dah pulun abis weekend kan.

Selasa, 8/4/08

Arini last kami nyer kelas. Ada taklimat internship. Abang anto. Lepas taklimat, keluar ngan abang, gi bukit raja dan tengok wayang. Tengok cite cina andy lau heronya. Apa entah tajuk dia. Aritu gi tengok wayang ngan kwn2 cite 27 dressess. Balik dari tgk wayang, abang anto balik cia8t dan abang balik nilai. Sebabnya malam ni aku ada dinner kat intekma. Sempat lah aku tido kejap petang tuh.

Malamnya aku pergi intekma tumpang kete kawan. Kete baru. Wish. Walau pun naik 8 orang, still nak rasa naik kete tuh. Sanggup berhimpit2. Errr pening arrr. Sambung lenkali ah. Ek?

Tuesday, 15 April 2008

Aku Di Sini

Pengumuman! Aku dah balik dari kursus Pedagogi dan kini akan berada di A*DTEC Batu Pahat sehingga 11 Julai. Sempat la cuti umum 3 kali, labour day, wesak day dan hol day ( ari menziarah kubur ). Aku suka! Tapi ada gak la price to pay for the happiness. Subjek yang aku kena ajar nih susah gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! Huaaa!!! Tolong!!!