BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 28 November 2012

Why oh Why???

Hati manusia ni boleh berbolak balik. Sungguh. Hati aku telah berbolak balik.

Beberapa minggu yang lepas, aku telah bertukar kepada estero biyon. Mesti korang tau la, apa sebab nya kan. Betapa! Akibatnya, aku terpaksa membayar bil estero mulai sekarang. Tidakkk!!! Tak patut betul. Padahal beliau pun sama menggedik tengok AH jugak. Ok, itu boleh diterima.

Tiba2, pada hari isnin yang lepas, pukul 10 malam, aku pun tercongok di depan tv. Tapi, tiba2 aku takde perasaan apa2 pun tengok AH! Why???

Semalam, sekali lagi. Hari ni sepatutnya aku excited sebab ada scene baju tidur kotak2. Tengok lah nanti cemana. Tapi serius, aku takde perasaan 'tak sabar nak tengok malam ni' pun.

Tapi aku masih download setiap hari. Kot lah besok2 hati ku berbolak balik semula.

Aku rasa aku tau sebab apa, tapi aku agak kecewa lah.

Ini semua salah...


Tuesday, 27 November 2012

10 : Mokhtar Dahari (Slot Suatu Masa Estroprima)

Sekarang ni kalau kita save draft, dia akan duduk kat page 1, kan? Tak kira lah sraft tu kita ambik dari zaman dulu kala punya. Macam entry ni aku terjumpa time membuat editting post2 yang lama. Kenapa aku tak publish tah, lupa. Dah terlanjur tengah musim IAD dan sempena piala aff ni, aku publish je lah entry ni. Jangan marah...

****************************************************************************************************************

Date : around November 2011 (maknanya dah setahun lah aku discover 'bakat' bet0 ni)

Tak cukup dengan citer r0sli dh0by, aku godek lagi gugel untuk mencari drama2 dan telefilem2 dik beto itewww (tiba2 gedik plak). Dan terjumpa lah drama 10 ni. Ada 8 episod, sama macam RD, cuma yang ni bukan dari utube. Dia terus satu episod setiap satu.

Aku tak la tau sangat pasal MokhtarDahari aka supermokh ni. Tau dia terror dan hebat lah zaman 80-an dulu kot. Dah meninggal pon. Dan cite ni pun bukan lah macam citer RD yang menggunakan watak2 nama sebenar. Heronya dik bet0 memegang watak ridzuan jaafar. Watak nya direka, bukan nama sebenar. Oh, dan dalam citer ni aku baru perasan yang dik bet0 ni kurus cekeding betul. Makan la lebih sikit dik. Kang susah nak jadi hero tall, dark and hensem. Ko dah pass part dark tu. Tall ngan hensem dah tentu2 tidak. Caner? Sila la gemuk sikit. Eh, macam la dia baca.

Kisah nya lebih berkisar pada krisis pembelian permainan yang pernah melanda bolasepak malaysia suatu ketika dulu. A'ah, dulu kemain banyak, kan, kes2 rasuah ni? Sekarang ni macam dah takde. Ke derang senyap2 jek? Emosi lah jugak aku menengok citer ni. Aku ni citer apa yang tak emosi tah.

Baru2 ni derang ada buat 10 the movie. Tapi bukan cerita lain. Derang compress kan drama 8 siri ni menjadi telemovie  sejam lebih. Tapi tak berapa faham lah kalau citer pendek. Baik tengok drama lagi best.

Ok, selamat maju jaya kepada harimau malaya (yang dah kalah banyak kali nampaknya)!

p/s kebanyakan link download yang aku gunakan untuk download citer2 bet0 selama ni dah tak valid lagi dah. Fuh! Sibbaik aku dah download awal2 dulu. Cite ni juga tak terkecuali. Sesiapa nak copy dari aku, sila lah hantar pendrive kat aku ok?




T3chRural La Pulak


Jagung lagi!

Sekali lagi aku membawak mesin jagung ke pertandingan inovasi. Inovasi kerrr? Tahun ni je dah 4 pertandingan aku pergi, tapi yang paling berbaloi pergi ke yutp tu ari lah. Sebab apa? Sebab dapat hadiah duit hehehe (walau pun bayang cheque nya masih belum kelihatan lagik). Tapi kalau ikut kan hadiah yang ditawarkan, yang kat polijb tu yang paling best. RM5k geran tu beb. Boleh aku modify mesin aku tu guna stainless steel. Tapi takde rezeki aku kat situ. 

Daripada 4 pertandingan tu juga, aku telah mengumpul pingat2 hehehe. Kalau boleh gadai, kan dah kaya ek? Teringat aku zaman sekolah dulu. Pingat2 ni atlit je yang dapat. Kiter budak2 hustler (ya ampunnn perasan nyerrr) ni dapat piala je hujung2 tahun. Tak pun dapat buku. Selain botol air dan tapewer. Memang tak pernah lah aku dapat pingat. 

So, pertandingan kali ni dibuat di yuthm. Tu je lah kebestan nya pun. Takyah pergi kerja jauh2. Bermula dari hari sabtu, aku dah bersiap2 dan mengangkut mesin itu. Hari ahad full day aku duduk kat situ. Hari isnin ada masjlis perasmian. Sepatutnya menteri yang rasmi, tapi timbalan yang wakil. Tak pernah dengar pun nama timbalan menteri ni? Muka pun tak kenal. Ko kenal???

Lupa lak apa nama dia. Nak tau gi la gugel nama timbalanmenteriluarbandar. Sempat jugak tu berkempen BiEn di situ. memang tak laku lah kan.

Bersama nc, tnc, adun dan dekan mereka.

Simple jek gimmick dia.

Bergambar bersama pemenang pingat emas utama.

Hari selasa takde buat apa. Dok congok je kat situ. Hari rabu petang baru penutup. Kali ni aku dapat pingat emas! Yeay! Semua projek @dtec dapat emas.

Wakil dari @dtec.

Peace!

Ok, dah tak tau nak citer apa.

p/s abang, tengok ni, entry ilmiah ok. bukan asik entry hiburan jek  :P

Monday, 26 November 2012

Kerja Gila Sikit

Amaran : Entry ni mungkin membuat anda meluat. Sila bertabah jika ingin terus membaca.

Hari jumaat lepas, aku buat kerja gila sikit. Aku gi tengok istanbul aku datang lagik! Hehehe aku gi tengok ngan opismate. Bagaimana aku yang asal tengahari jumaat je mesti layan mata, tapi hari tu boleh segar bugar dan gigih pergi ke mbo gi tengok citer tu untuk kali kedua? Itu seperti memerlukan tekad yang teguh, kan? Tak perlu. Ini je dah cukup dah. 

Kalau ada orang ajak tengok lagi pun mungkin aku akan pergi lagi. Tapi dah tamat tayangan kot. (correction tayangan dilanjutkan seminggu lagi)

Sorry, anggap saja sekarang ni musim bola aff. Eh? Kami tengok tayangan pertama hari tu, pukul 12. Opsss kantoi kuar opis awal hehe. Memula kami berdua je yang ada. Bila dah start tu, barulah masuk lagi 3-4 orang lagi kot. Tapi, aku tak puas ati lah. Sound system dia ada noise. Lepas tu baru mula tu, tetiba tak kuar gambar, kuar suara jek. Ceh! Terpaksa lah ayu gi keluar bagitau kat budak tu. Apa daaa. Sepatutnya pekerja dia kena tunggu kat situ sepanjang masa tayangan, ek? Ni dah lah takde orang kat bilik tu, dia takmo ulang balik pulak tu. Aku tak pe lah, dah pernah tengok. Ni yang orang belum tengok ni, dah terlepas beberapa scene.

Balik kerja tu pulak, aku singgah pasar malam. Sebelum raya haji tu ari aku ada beli dvd kat pasar tu. Dia kata tu asal dari dvd ori. Aku cakap, kalau wayang punya, aku akan pulang balik. Dia cakap, gerenti setahun kak. Balik2, aku pun terus membukak dvd tu. Tapi, huh! Memang betul pun. 2-2 wayang punya version. Minggu depannya nak tukar, dah cuti raya. Dari seminggu ke seminggu, ada je halangan. Akhirnya jumaat lepas ni lah aku dapat tukar. Tapi, satu daripada 2 dvd tu takde stok. So, aku ganti dengan citer sinister. Tengok gazet macam seram jek citer tu? Tak berani ar aku nak tengok kat pawagam. Tengok kat rumah boleh bukak lampu hihihi (konon kalau terang tak takut la). Teringin nak tengok citer tu sebab pelakonnya ialah ethan hawke. Ingat lagi aku buat sinopsis citer daybreak, kisah vampire jadi manusia balik? Henskem giler ethan hawke dalam citer tu. Macam yusrikru sket. Dalam citer sinister ni dia dah tua sikit. Ke memang dia dah tua?

Balik je rumah, aku pun terus bukak ke-2-2 dvd yang baru ditukar itu. Fuh, sibbaik ok. Terus aku tengok citer sinister tu. Giler saspen. Mujur aku telah membuat keputusan yang tepat untuk tidak menontonnya di pawagam. Ending citer tu macam tak sangka. Brutal sungguh!

Esoknya pulak, aku gi tengok coldwar. Haihhh terpaku aku melihat aaronkwok. Macam ada karisma gitu (watak dia kot). Cerita tu pun not bad. Masa beli tiket, tinggal baris depan jek. Ada la satu dua seat belakang yang kosong, tapi takde yang sebelah2. Takkan nak tengok mendongak kat depan pulak? Dah lah bahasa ciner. Nak tak nak memang kena baca subtitle. So, kami beli je tiket asing2 hihihi. Tak jauh la. Aku baris depan, encik suami baris belakang aku jek. Sebelah orang belakang aku. Dalam tu, rasanya kami je kot owang melayu. Lelain sumer ciner. Ada la part2 yang derang gelak dan aku adalah blur huhuhu. Tapi impian aku nak tengok gigi aaronkwok yang comel tu tidak kesampaian sebab sepanjang citer tu muka dia serius jek dan dia bercakap bukak mulut sikit jek hahaha.

Mengambil iktibar dari itu, balik tu aku terus download gambar2 bet0 yang tengah senyum menyeringai hihihi. Kot lah nanti bila dah tua dia berlakon serius macam aaronkwok, takde lah aku rindu nak tengok gigi dia hahaha. Bongok je. Tapi memang senyum tu lah pemanis muka dia. Nak harap kan muka jawa dia tu, memang tak menarik la kan hahaha.

Comey nyaaa...

Profile photo fb dia.

Zaman smart dalam pelangikasih.

Ini profile photo fb personal dia. Jangan harap nak add. 

Nampak rugged.

Sekarang ni dah berambut pendek. Aku lagi suka dia berambut panjang, macam dalam citer sesungguhnya dan wasiat. Tapi dalam aku dia dan tong sampah semua pun nampak comel.

Dalam sirrun. Ni imej versi pelangi kasih jugak la.

Ni masa citer aku mahu terbang, dia jadi pilot. Eh, Am!

Dengan costume stitch dalam aku dia dan tong sampah. So sweet... Stitch ni grrr grrr stitch ni!

Ni gambar dari sotkabo rasanya.

Ni macam gaya dia dalam janganambilpadangkami.

Macam tak pernah tengok dia pakai kot cenggini. Ni rasanya dari majalahjelita kot.

Ni pun dalam sirrun. Stress aku tengok citer ni.  

Dan ini screen capture dari telemovie sesungguhnya yang teramat sangat lah bestnya. Kalau kat fb derang tanya, watak bet0 yang mana satu yang paling korang suka.... aku jawab i like anuar. Dua gambar ni dan di bawah ni ialah di scene paling touching sekali. Owh! Nak nangis sekarang boleh? (sekarang ni asal berlaku je kes takde wifi di sesuatu tempat, kami akan kuarkan dialog dari scene ni. 'takde wifi bro? sekarang ni mana2 ada wifi bro. memang sedih lah!)





Ending yang sangat syahdu tangkap leleh. 

Errr kenapa aku rasa macam dah lari tajuk je entry ni? Eh, lantak la. Blog aku!






Friday, 23 November 2012

Dah Boring Soping Di BP, Maka...

Duduk jauh dari kotaraya ni, aku tak tau dah nak soping kat mana. Nak gi kl, jauh sangat. 3 jam je kot. Tapi still lah tak sesuai nak pergi balik hari. Sudah nya ke jb je lah bandaraya yang terdekat. Itu pun, berapa sangat lah shopping complex yang ada kat jb tuh kan. Balik2 paksen, jasko. Nak lain sikit, metrojaya. Ya! Mari kiter ke metrojaya. Macam tak pernah pulak aku pergi plaza pelangi tu. Jom!

Sebelum tu kita makan dulu. Seperti biasa, meerebus stulanglaut special 2!

Enak berkrim

Ok dah

Sebelum tu lagi, kami singgah dulu di kulaijaya untuk ke sebuah kedai yang dari luar nampak macam best. Dari luar nampak banyak periuk besar dan buffet set. Best ker...? Aku suka gi kedai2 cenggitu. Kat bp ni pun ada satu baru bukak kat honda lama. Katanya FIL pun dah pernah pergi kedai ni. So, mari kita cekidaut.


Nama diberi. Apa yang aku bayangkan? Seorang koboi memakai topi koboi sambil duduk di atas kuda 
Masuk2 je, ada barang runcit. Pastu ada macam kedai jajan borong. Masuk lagi, ada peralatan dapur. Kendian macam kedai hardware. Eh, semua kedai dalam satu! 

Pelbagai jenis tayar pun ada!

Bestnyer! Bukan nak beli pun, tapi rasa best.
Kedai ni ada 3 tingkat. Yang tadi tu; barang runcit, hardware, peralatan dapo, tu kat tingkat satu. Naik ke tingkat 3, benda2 plastik, alatulis, pakaian. Tingkat 2 ada bunga2 dan kraftangan pengantin, kasut, eh, macam2 lah. Dah lupa. Tapi semua benda ada kot. Ikan ngan sayur je kot tak ada. Lama lah jugak aku kat situ.

Segala mak nenek bakul plastik dari sekecik2 sampai sebesar2 besen pun ada

Sepanjang2 ni barang plastik jek

Ok, noted.
Dari sini, baru lah kami makan mee rebus di atas. Lepas tu baru ke plaza pelangi. Yang tak bestnya soping di bandaraya ni ialah parking semua kena bayar. Kat bp sumer free.

Masuk plaza pelangi, terus nampak ini.

Ada program promosi petr0nas apa tah. Dia tengah agihkan goodie bags. Terus lah kami menyibuk di situ. Tapi sebenarnya beg tu untuk orang yang menyertai senamrobik derang sebelum tu. Lantak ler. Yang penting dapat t-shirt (yang macam dia pakai tu), key-chain dan sticker hehe
Team fbi. Derang ada pertandingan kot, team saper paling happening. Sebelum tu dah ada event ni kat tempat lain dengan team lain, antaranya awal, scha dan haniszalikha

Pastu ada sesi bergambar. Switch for Xtra!
Pas jalan2 di metrojaya aku masuk coldstorage. Huh! Mahalnya barang2 kat coldstorage tu eh? Setiap benda mahal rm2-3 dari harga biasa. Contoh sunquick harga biasa rm9.90, dia rm12++. Tapi yang best nya ada benda yang takde kat pasaraya lain. Macam hasil tenusu. Macam2 ada.

Lepas tu, kami ke kslcity. Ingat kejadian kereta hilang raya aritu? Kan aritu tak sempat jenjalan situ, kete dah hilang, kan. Ni kira nak ulang balik la. Ingat dah trauma nak masuk kslcity dah hihi.

Sebelum balik, kami singgah makan dekat tampoi. Selalu lalu situ nampak ramaiii sangat orang. Ok lah, sedap, walaupun lambat. Berbaloi la penantian yang lama itu.

Aku makan siakap 3 rasa. 


Betul2 sedap nih.
Pastu terus balik rumah. Tiba2 rasa macam entry sampah. Ah lantak la. Janji ada.

Thursday, 22 November 2012

Aaron

Sorry... tidak seperti yang korang sangka. Aku tak maksudkan erenajis. Memang lah aku suka sangat adam&hawa, tapi takde lah sampai aku terminat kat erenajis jugak. Tak. Atau belum. Aku tidak menilai seseorang itu melalui paras rupa dan fizikal semata2. Memang lah ramai wanita2 di luar sana tu tergila2 (atau istilah yang digunakan, 'merembes') kan erenajis. Tapi aku macam zedzaidi jugak hahaha, takleh terima orang singapore lagi popular dari orang mesia. Tiba2 patriotik, kan. Eh, tapi kan, masa abpbh tahun lepas kan, aku macam takde perasaan je erenajis menang. Padahal aku layan noraelena jugak. Aku layan ombakrindu jugak. Kenapa erenajis tak menarik perhatian aku eh? Musykil. Tak hensem ke heols eh? Apa2 pong, anak pak seman tu jugak yang aku minat (dalam kategori artis). I lap u bet0! Tiba2.

Okeh, berkenaan aaron yang aku nak ceritakan ni sebenarnya aku maksudkan aaron kwok. Kenal? Sekarang ni kan kat wayang tengah tayang citer coldwar. Masa pi tengok istanbul aku datang tu ari aku ternampak la poster coldwar tu. Sekali tengok senarai pelakonnya, wow! Ada aaron kwok. Aik? Sejak bila minat aaron kwok pulak ni? Selama ni minat tony leung chiu wai (infernal affair) jek.

Errr ada iras2 bet0 sikit ek?

Ini lah posternya. Kalau sempat weekend ni nak tengok lah. Ada tony leung gak, tapi tony leung ka fai la. Lain.

Okeh, sebenarnya aku ada cerita pasal aaron kwok ni. Dulu, masa kecik2, lebih kurang masa sekolah rendah. Masa tu, kedai2 yang jual frame gambar, mesti kat frame tu ada gambar pelakon2 ciner nih. Antara yang popular masa tu ialah andy lau. Tak ketinggalan juga aaron kwok ni. Jadi, kami yang tak de duit nak beli frame ni, sesuka ati gi ambik gambar2 pelakon2 tu. Ramai yang minat andy lau. Tapi, aku suka ambik gambar aaron kwok. Tak tau kenapa. Ada beberapa gambar berbeza yang aku ambik. Tapi yang penting, kalau nak kenal aaron ni senang jek. Gigi dia comel.

Agaknya dulu aku ada rembat gambar ni tak?

Eh, ada iras2 erenajis la pulak ek?

Sekarang, dah tua sikit. Aku rasa 40-an kot umur dia sekarang.

Dulu dia ni kira cute ar...

Alahai, jambu nyer. Comel kan, gigi dia?

Ok, itu je. Nak citer pasal gambar kat frame tu je hehe.