BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 17 May 2010

I'm Connecting People (Bukan N0kia Je)


Hari Jumaat lepas, ada someone mintak nak jadi kawan. Alah, biasa lah. Fesbuk memang guna istilah 'kawan' pon, walau pun orang tu adik-beradik. Macam biasa, aku takkan sesuka hati je menerima huluran tali persahabatan itu. Mesti kena check dulu latar belakang nya.

1. Baca nama. Tak pernah dengar. Mungkin lupa.

2. Tengok gambar profile. Belek, tenung, fikir, remind, kerut. Sah! Tak kenal.

3. Tengok photo albums. Belek muka laki bini. Tenung muka anak2. Confirm! Tak pernah tengok.

4. Baca info. Bla bla bla. SM$J 88! Hah! Match!

Dari situ je, aku dah agak dah, siapa dia. Lalu, demi mendukung motto n0kia dan tulus ikhlas nya, aku pun accept.

Sabtu pagi, baru lah aku mendapat mesej dari nya. Bla bla bla. Betul lah seperti yang ku duga. Si dia mencari abang epet, classmate katanya. Aku pun kasi no phone abang epet dan dia pun kasi no phone dia. Dan, tali persahabatan itu bersambung semula.

Tak lama kemudian, aku terbaca statusnya,
"just spoke to old friend..... last met him 22 years ago... thanks to technology. Found him through facebook"

Errr bukan sepatutnya kena betulkan sikit ker? 'Found him through his sister...' hehehe tak kisah pun. Yang penting, aku telah menghubungkan mereka. Terasa satu kepuasan. :)


0 komen: