Tengah kat opis semalam, tetiba teringin nak makan puri cicah dengan sambal sardin. Nak cicah roti, tapi nanti beli sebuku, separuh je makan. Lagi separuh terbuang begitu saja bila expired date menjelma. Rasanya dalam setahun, ada la dalam sekali kot aku beli roti huhuhu. Kalau biskut pulak, errr 5 tahun sekali kot. Rasa macam tak pernah beli kot. Tu yang aku tergezut tengok biskut sekarang dah mengecut saiznya.
Berbalik kepada puri, balik rumah semalam, dengan kegigihan tahap 8, aku terus menguli puri tersebut. Sibbaik masih ingat jalan ke dapur hihihi. Macam dah lama je dapur ku tak berasap. Bagus juga ada 'teringin'2 ni. Semangat nak memasak. Maka, inilah juadah kami berbuka semalam.
8 keping je aku buat. Tapi sedap sangat... rangup giler puri tu. Best best best. Isy, terbayang2 pulak kuah asam pedas. Pun sedap dimakan bersama puri. Dulu kalau ada lebih lauk asam pedas, selalu mak buat puri ni untuk sarapan.
Pasni teringin nak makan asam pedas ayam la pulak. Nom nom nom.
Friday, 20 January 2012
Puri Cicah Sambal Sardin
Hasil karya AyunasiA pada 3:09 pm
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 komen:
presentation yg tak tahan tu...hahaha
pengaruh masterchef hehe
next master chef to be...isn't it???
Post a Comment