BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 25 April 2011

Lemah!

Kesian aku tau. Tiap2 hari kerja tau. Takde cuti pun tau. Sejak 2 minggu lepas lagi tau. Penat sangat! Ni nak komplen la ni.

Gini, kan aku kena kerja setiap sabtu kan. Sampai 6hb mei ni kan. Pastu setiap kali tu, takde nya ngelat2. Maksudnya takde la aktiviti lain selain pnp belaka. Kot la derang nak buat gotong royong ke, aktiviti 5s ke, ok lah jugak kan. Takde la aku kena mengadap muka budak2 ni je. Budak2 pun takde lah kena mengadap muka aku je kan. Lagi pun kan ari sabtu. Aku dah cuba. Sabtu lepas, ikut jadual hari khamis. Dan aku takde kelas pada hari tu. Tapi, penat nya, ya ampun... Tuhan je yang tahu. Sabtu tetap sabtu ok. Ni kalau ikut akt@ kerj@ 1955 ni, dah lebih 48 jam seminggu ni. Ok ok gomen tak follow akta tu.

Aku tak kisah sangat kalau dia buat selang seminggu ke kan. Kira ada la masa nak rehat nya kan. Walau pun masa dicutikan aritu aku dah puas berehat, tapi, isy, rehat, mana boleh dikredit2. Cukup time, kena lah rehat jugak kan. Yang aku geram tu, yang buat decision ni orang admin. Atau lebih spesifik lagi t.p.s dan bp.pl. Pastu, derang dah keje masa kiterang dicutikan tu. So, derang takde la kena ganti. Ado ko kesah aku nak ganti 4 minggu berturut2? Dia tak tau ke yang budak2 pun ramai yang balik kampung tak datang kelas? Yang tambah hangin, cuti hari buruh kan hari isnin. Sejak dari bulan satu lagi orang dah plan cuti 3 hari tu. Ni derang yang hati kering ni boleh pulak suh keje gak hari sabtu tu. Adoih!

Ok, sukati aku lah nak komplen. Tah2 sekali seumur hidup je aku dapat komplen perkara ni. Tak pun seploh tahun lagi ke kan (bila substation tu meletup lagi). Kasi can la ek hehehe

Jangan hairan kalau ada yang terjun dari tingkap nanti.

p/s lub, kes ko keje ari sabtu dulu, lain ok.

0 komen: