BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 19 October 2013

Yasinan & Doa Selamat @Tamanwirajayayangbest


Sebenarnya hari sabtu tu kaklong encik suami nak datang melawat kami, sebab dia tokleh hantar kami ke klia. Tapi oleh kerana kami nak ke melaka, seterusnya ke jb, maka tak jadi lah. Walau bagaimana pun hari ahadnya pulak, kami plan nak buat yasinan dan doa selamat peringkat taman. So, boleh la derang datang time tu. Nak kata plan pun tidak. Ikut kan aku memang malas nak berkenduri2 ni lagi dah. Takmo basahkan dapo kununnya. Tapi demi takmo menghampakan encik suami, aku pun kasi green light. Hari jemahat tu. Dengan syarat, takmo ada aktiviti membasah dan membasuh di dapur. Caner tu? Haaa tempah katering siap dengan pinggan mangkuk sekali. Dan2 tu beliau terus tempah makanan dengan katering biasa, menu yang sama.

So, siang tu kemas2 rumah sket. Ikut kan aku juga, kalau boleh takmo ada orang datang dan tido di rumah lagi sebab penat dah aku mengemas semuanya. Tapi encik suami pulak ajak pil, sil, mak sedara, pak sedara, sepupu sepapat segala. Lantak ler. Pandai2 lah kemas balik nanti. Tak kosser aku. Petang tu, lepas asar, derang semua sampai. 

Ni je 'kuih' yang aku beli. Yang tak melibatkan dapo huhuhu.

Tu pun mil belikan juga kek2 lain. Aku dah tau sangat dah, mesti tak termakan punya ni. Memang betul pun. Rasanya 1/4 je kot yang dimakan. Sudahnya kena bawak balik semula huhuhu.




Macam selalu jugak, kami order nasi tomato dengan lauk2 standardnya.


Nampak macam pedas.

Tapi tak pedas pun.

Tuan rumah makan dulu.

Tetamu keluarga.

Eh, tukang ambik gambarnya kelihatan di situ.

Calon pmr.

Mil, maklong dan abangyus.

Acara bermula selepas isyak.



Ucapan dari pengerusi taman. Rupanya beliau pernah duduk jepun 9 tahun.



Paklong datang kemudian dengan kaklin.

Yang diraikan.

Itu je. Sekian.


2 komen:

azira aziz said...

Aikk tetibe terjumpe blog asia plak huhuhu... Rajin rupenye menulis blog huhu... Blog kt da tersadai malas n takde masa nak menulis... Anyway papehal nnti kalau perlukan bantuan pape roger2 jelah ktorang eh smntara blum beranak ni inshaAllah bole tlg...

AyunasiA said...

hahaha patut nmpk pagi2 kul 7 ada org log in from nagoya. ingat saper la... ok, mmg akan roger2 selalu huhuhu