BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 18 October 2013

JDT vs TRW


Dari melaka ke negeri pahang, singgah di johor beli berangan. Ewah!

Takde kena mengena langsung. Sebenarnya dari melaka tu kami terus ke jb untuk tengok jdt buat kali terakhir tahun ini. Pagi tu call alip, mintak belikan tiket berbumbung, tapi dah abis katanya. Itu bermaksud akan ramai orang malam ini. Sebab minggu lepas selamba je kiter beli tiket berbumbung, ada jer lagi. 


Sampai di larkin, singgah drive-tru kehepsi. Takmo jadi macam minggu lepas. Kelaparan kat situ. Bawak bekal kerepek pedas je pulak tu. Terpaksa balik tu singgah makan dulu sebelum balik. Kendian terus park kat simpang depan plazalarkin dan berjalan ker stadium. Memang ramai nampaknya. Pompuan dan berkeluarga. Last week ramai lelaki kot.

Macam2 gelagat orang yang pergi ke stadium.

Waaa dia ada baju baru la... 

Aku pasti akan merindui suasana ini.

Pelbagai ragam.

Berpusu2.


Ramainya orang...

Baju2 baru.

Tapi yang ini, not good ok... 

Bojanhodak.

Tempat duduk aku kali ni bersetentang dengan bangku lawan. Dah takde kosong kat atas. Main acah2 dengan tiang je lah jawabnya.


Kemain ramai polis bantuan yang bertugas hari ni. Almaklum lah kan... tengok lah siapa lawannya tu.

Terlihat kelibat nunes hari ini. Dah sihat kot.








Barisan pengadil yang pandai buat lawak hari ni.



Yang rendah tu referee nya.

Yang bestnya duduk kat sini, kami dihiburkan dengan gelagat penyokong yang sporting.

Siap pakai baju ghimau lagi.


Budak ni keje kilag apollo agaknya. 

Dah... main baling ceklat pulak. 

Sponsor tambahan malam ini. 


Sebelum sepak mula,

Tokleh bawak airhorn, depa main buih sabun plak.

Perarakan bendera.

Lagu bangsa johor.

Bendera gergasi lagi.





Ye la ye la... dia pun ada.



Keberangkatan tiba dym sultanah dan tmj serta adik2 nya.

Derang tak bagi baling resit, depa balik kertas a4 gumpal2 pulak...

Sabo je aku.



Hai lah safeesali... penalti pun tak masuk ker??? Adoiiiiiiii...

Sebelum tamat separuh masa pertama.








Tamat masa pertama.

Pakcik tutup lubang.

Tugas yang kecil, tapi signifikan.




Sepak mula separuh masa kedua pula.

Tetiba, sebaik sahaja penjaga garisan mengangkat bendera offside, beliau pun jatuh sakit.

Aiyak? Linesman pun boleh injured eh? Tak cukup streching la tu...

Acaner orang lain main, orang lain yang cedera ni...

Tetiba pulak, kelihatan pulis pergi ke tempat duduk penonton.

Tak tau lah, gaduh ke haper.

Macam2 pe'el manusia.


Gol ke 4.

Tamat masa penuh. Biasanya masa ni aku dah bergerak keluar stadium. Tapi, dengan trw, apa2 boleh jadi...

Penyokong tegar...

Dan kami pun balik dalam keadaan puas. Pasni kalau kalah pun takpe lah, sebab dah tak boleh tengok dah. 

Tak serik2 dengan suar nya,



Baik2 dek... kang sorang lagi jatuh.

Seriusnya!

Semasa berjalan ke kereta, 2 orang budak lelaki memotong kami. Salah seorang daripadanya kelihatan sedang menyarungkan t-shirt berwarna hitam. Ehem... penyokong trw!

Demikian lah kisahnya. Salah satu hikmah pemergian kami ditangguhkan ke bulan 10 (sepatutnya bulan 4), kami sempat menghabiskan musim piala fa, liga super dan hampir2 piala mesia. Alhamdulillah...


0 komen: