BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 20 July 2010

Fl0ria W!rajaya Doploh Seploh


Oleh kerana tak dapat pergi fl0ria kat putrajaya, aku pon buat fl0ria aku sendiri kat w!rajaya. Cumanya, ada 2 species flora je kat w!rajaya nih.


Kuning ke, oren?

Ini bunga baru, oren+pink. Teringin nak beli yang pink+putih macam kat rumah mak.

Lantana yang tinggal sepokok je. Lagi 2 pokok dah kiok. Sorry tana, aku sudah beralih arah kepada bogenvila.

Taman bogenvila seluas 16 kaki persegi je kot hahaha. Takpe, nanti balik kampung leh beli lagi.

Yang depan sekali ni yang paling meriah berbunga. Tapiiiiiii takde daun. Abis gugur semua. Aku suspek, bunga2 itu telah menyerap semua nutrien yang diperlukan. Jadi, daun pun gugur.

Dari sudut ketiga ni baru nampak cantik sikit. Sikit je.

Yang putih ni pulak duduk kat tepi sekali. Dah lah jiran dia tak berbunga, langsung tak terpandang. Dah la putih.


Selepas hujan.

Memang tak berdaun!

Tah apa2 tah aku ni. Asalnya aku dah beli yang kaler oren tu, tahun lepas. Sekali, aritu aku terbeli lagi kaler yang sama. Cumanya, yang lama ni daun batik, yang baru tu daun biasa. Boleh la, janji lain kan... nak sedapkan ati.



0 komen: