BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 28 February 2013

Wo Ai Beijing : Part 14 (Finale) Perfect Match Versi Pompuan





Apa ke benda yang ingin aku sampai kan agaknya ni ek? Ermmm saper pernah tengok program perfect match kat ntivi7? Alaaa program yang lelaki sorang2 kuar dan dinilai oleh gadis2 cantik tu. Program dari ciner. Aku pun dah lama tak tengok, walau pun tau masih ada bila sesekali ter-lalu kat channel tu. Tapi tak ingat hari apa. Dulu hari khamis malam.

Dan kisahnya, pada malam terakhir di beijing, aku tertengok program yang lebih kurang sama dengan perfect match tu, tapi ni versi pempuan pulak. Pempuan yang dinilai oleh ramai jejaka2 henskem. Cumanya aku rasa dalam satu episod tu takde lah sampai 2-3 orang peserta yang dinilai. Sorang je. Maybe sebab proses nya panjang sikit kot. Kalau yang versi lelaki tu, bila pempuan yang berminat ngan lelaki tu direject oleh lelaki tersebut, dan pempuan yang lelaki tu minat pun mereject lelaki itu, maka lelaki itu akan keluar dan dimasukkan pula lelaki lain. Yang ini, bila pempuan ni dah reject, boleh pulak ada sesi rayuan pulak hihi.

So, ini lah gadis itu. Boleh tahan la, cantik jugak. Sweet kot.

Ni pula antara jejaka yang turut serta.

Orang ciner ni memang suka bertindik kot ek.

Pan-asian pun ada.

Time happy2 sebelum direject hihihi.

Ermmm agak henskem di situ.

Errr...

Muka melayu.

Seorang lagi peserta lelaki

Sekali pandang macam muka xxxxx

Sorang lagi jejaka.


Eh, kenapa banyak gambar mamat ni pulak?

Dan akhirnya, tinggal lah 2 orang jejaka yang masih berminat pada gadis itu. Ni salah seorang daripadanya.

Dan mamat ni.

Maka bermula lah sesi mengayat.

Penuh penghayatan yea. Tapi memang sesi mengayat ni agak serius la berbanding yang versi lelaki punya. Mungkin yang versi lelaki tu goal dia ialah untuk kuar dating di pulau je kot. Yang ni macam betul2 mencari jodoh kot. Aku pun tak paham derang cakap.

Gadis yang diayat sedang membuat pertimbangan. 

Kalau tengok dari segi henskem, aku pilih yang ni. Eh?

Tetapi akhirnya, dua2 pun pempuan ni tak minat. Lorrr... penat jek. Tapi, dia masih ada peluang mengayat lelaki yang dia minat pulak.

Dan mamat pakai kot ni yang menarik minat gadis ini. Tengok tu, apabila pempuan mengayat, siap bagi hadiah lagik hihi.

Sesi mengayat pempuan ni pulak agak emosi. Alah, taktik meraih simpati lah tu kot, kan...

Dan akhirnya lagi, mamat itu pun mereject gadis itu hukhukhuk...

Holoh holoh, dah melalak la pulak. Sedih la kan, kena reject jugak. Kira fair la tu. Ko pun mereject 2 mamat tadi kan. Lagi lah mamat tu 2 orang. Ni ko kena reject ngan seorang mamat jek. Tiba2 ayat memujuk minah ni, apahal?

Wajah si jejaka apabila melihat gadis itu menangis akibat direject huhuhu. Tapi pastu dia datang pujuk balik pempuan tu. Aku ingat dia nak ubah fikiran ke kan. Tapi rupanya cuma nak pujuk jek. Holoh holoh cian dia yea...

Ok, sad ending. Mamat tu pun muka bersalah jer hihi. Nak buat cemana, kita takde jodoh, katanya...

Ok, itu lah cerita penutup wo ai beijing ni. Nak kena bagi tips ke ek? Tengok lah besok2, kalo ada, ada lah.

0 komen: