BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 15 June 2010

Tak Tau Nak Letak tajuk Apa


Lamanya birthday!?

*********

Spoil! Aku dah tak rasa kebebasan menulis sepenuhnya lagi. Ko umpama ISA* atau pon suruh@njaya k0munikasi dan multimedi@. Kau ibarat hantu kau menghantui ku lalala. Siapakah ko itu? U know who you are.

*********

Perasaan bercuti di rumah disaat orang lain pergi bekerja adalah berbeza dengan perasaan bercuti ke mana2. Kesan psikologi yang sangat nyaman. Lebih kurang sama dengan perasaan tidak bekerja.

Jumaat lepas, aku ambik cuti untuk mengikut encik hairul ke kl. Dan demi nak mengelakkan aku merungut pagi isnin sebab penat balik2 je terus gi keje, aku ambik cuti hari isnin gak. Dah pasang niat siap2, nak tido, lepak, terbongkang je ari isnin tu. Oh, i deserve it dowh. Setakat 6 bulan tahun ni, baru sehari aku mc. Itu pun boleh kira separuh hari je sebenarnya. Dan aku takde pon ambik cuti sepanjang sesi persekolahan ini. Ada la aritu aku cuti 2 hari time derang cuti mid sem seminggu. Lagi pun, cuti aku untuk tahun ni masih tak luak lagi. Masih >30 hari. Eh, kepada saper yang aku nak justify tah?

Jadi, hari khamis malam, kami bergerak ke nilai. Macam biasa. Sebelum bertolak, tengok numbers dulu. Cemana aku nak layan welkap eh? Tiap2 ari pon ada citer best2. Jangan suh aku tengok ulangan sebab belum tentu lagi masa ulangan tu aku dapat tengok. Tak elok bertangguh eheh. Aduhhh malam ni do-do nak perform pukul 10pm, tapi nak tengok NC!S!!! Ok ok kena tetapkan pendirian. Welkap 4 tahun sekali. Dan tengok ulangan bola tak sama dengan ulangan nc!s ok. Debaran nya lain kan? Okeh, on the way ke nilai, kami singgah makan di sr! gading hehehe. Bunyi macam jauh je ek? Padahal kuar2 je rumah terus jumpa. Sampai2 je, terus tido.

Esoknya, lepas jumaat, encik hairul balik. Dah abis kelas. Siap2 dan terus ke midveli. Dah setahun lebih tak jejak ke situ. Sampai2 kat sana, terus cari makan. Lapar gilos. Dah pukul 6pm kot time tu. Dari pagi aku makan roti seketul jek. Lepas makan, pusing2 ronda2. Hasil tak berapa memberangsangkan. Cuba cari sunglass untuk encik hairul pulak. Ewah ewah ni saper punya besdei nih? Dia pulak yang nak yang lebih mahal dari aku punya. Ada lah dalam 3-4 kedai optik yang kitorang masuk. Dan setiap satu, kami dapat ilmu2 baru terutamanya berkaitan sunglass la kan. Yo yo o je lebih. Belinya tidak.


Mee kari kerang. Ok ok saja

Soto ayam old timer. Aku bayangkan soto = nasi impit. Tapi yang ni ada la nasi impit 2-3 ketul, tapi lebihnya mihun

Sabtu, kami keluar pukul 11.30am. Lepas brunch di old timer bangi (ni pengaruh blogger la nih), terus ke umah abang tp. Tak seperti yang dijangka, baby itu tidak bernama fafifufefofe. Mesti takut kena ejek ngan kengkawan kot kat sekolah nanti hihi. Lepak2 situ sekejap, kul 3.30pm kami pon balik. Bukan balik rumah la. Lawan bagi datang = balik. Terus kami ke h0us dep0t. Biasa arrr. Aku kan, selagi tak pergi, tak puas ati je tak tau cemana keadaannya. Parking singgit sejam. Kesimpulannya, dia bukanlah pesaing ik3a. Jauh beza. HD ni boleh la dikatakan kedai hardware cum kedai cat cum kedai elektrik cum kedai peralatan dapo dan bilik mandi cum kedai tiles cum nursery cum kedai perabot cum kedai lampu blablabla. Kira pusat sehenti untuk sesiapa yang nak buat rumah atau masuk rumah lah. Semua benda berkaitan rumah ada kot. Mak bapak je tak jual. Dan macam2 jenama pon ada. Aku tak explore semua sebab macam takde benda nak beli plus pikirkan parking singgit tu jek.

Muhammad Rafiq. Terbayangkan pelakon citer azura dan diari ramadhan rafiq hehe

Dari situ kami ke 1utama. Takde la lama sangat tak pergi sini. Last rasanya masa aku tengok heri p0rter. Tahun lepas la kot. Ok, lenkali ingat, parking kat sini singgit for the first 6 hours. Kami kat situ tepat2 6 jam kot. Kat midveli pulak singgit for the first 3 hours. Masuk 1 utama ni sebenarnya memerlukan 1 hari kot kalau nak pergi semua. Ni aku pegi 6 jam pun dapat 2 level jek. Itu pun sebab dah sakit kaki. Nak pengsan! Kat sini jugak kami masuk 3-4 kedai optik. Still tak beli. Sebenarnya yang menjadikan tak beli tu ialah, masa kat midveli lagi, encik hairul dah berkenan ngan cap 'reban'. Elok la tu. Aku cap ayam, dia cap reban. Ok, cap tu je pon dah over bajet, belum campur spec 'polarized + sporty + ringan' yang diingini itu. Oleh kerana yang nak membayarnya ialah mrs hairul, memang la tak dapat dek... Siap ugut lagi, nak sunglass je ke, nak sunglass + n5800? Muahaha bijak tak? Padahal yang + tu macam dah tak jadi pon.

Keluar dari situ, dah malam. Mana kita nak tido nih? Takmo lah asik menompanggg jek. Besdei girl lagi pulak kan. Jadi, kami pusing2 la mencari hotel. Malam minggu, cuti sekolah, kebanyakannya dah full. Sibbaik lah dapat jugak kat jalan tar nun. Boleh lah... janji tak tido ala caravan. Malam tu, kami tengok bola nigeria lawan errr aper ek? Argentina kot?

Besok nya, ahad. Misi jalan tar pulak. Kaki belum betul2 'sembuh' nih. Oh, h0uz dep0t tu nak bukan kat depan mara tu. Alaaa yang bazaar apa yang tak jadik sangat tu. Ada kk home dec0 aritu, sekarang dah tutup.

Aku jalan sampai area toilet cantik tu jek. Macam nak tercabut kaki aku. Kalau jalan je takpe jugak. Ni masuk depan, kuar belakang (aked). Siap ngan kamdar pon aku terjah. Oh, aku masuk kamdar sampai tingkat 4 tau. Tempat langsir2 tu. Aku kuar2 je lif, aik? Puting beliong ke haper nih? Banyak langsir2 yang tumbang. Ala2 domino gitu. Huru hara sekejap aku tengok tempat tu. Bukan la orang yang huru hara. Keadaan langsir tu yang huru hara.

Kiut je kekdah promosi mekdi itu

Lepas makan, kami pun nak balik. Masuk la sog0 sekejap. Pastu masuk pertama. Isy, nostalgia betul masuk tempat nih. Dulu aku tengok wayang titanic kat situ lah. Sekali lagi, kami masuk kedai optik. Dari satu kedai ke satu kedai, harga barang yang kami nak tu semakin kurang. Last2, satu kedai ni leh dapat lagi murah. Ok lah. Malas dah aku nak masuk kedai ni lagi. Selagi tak beli, selagi tu lah aku terpaksa masuk lagi, kan? Boleh jadi sampai ke utara pun akan cari kedai optik. Jadi, kami settle kan di situ saja.

Pastu, kami terus balik. Ni baru betul balik yang menuju ke bp. Tapi, singgah dulu kat nilai3. Hoyeh hoyeh! Aku dah beli karpet raya. Bukan kat kilang karpet raya tu. Karpet untuk hari raya. Lepas maghrib baru kami balik betul2 punya balik. Tak kisah pon balik malam sebab esok cuti, yeay!

Eh eh, macamana sambutan hari jadi ku? Ada aku tulis? Takde kan? Maknanya memang tak de la. Tak kisah pon.



0 komen: