BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 5 December 2012

Bila Hidup Bertuhankan Patung

Aku tengah sakit hati. Sakit sangat! Semalam aku boleh tahan lagi. Hari ni aku sampai menangis ok. Rasa nak bakar jer.

Benda ni dah lama berlaku. Dulu masa baru2 berlaku, takde lah ketara sangat. Kali ni, ia sangat2 lah obviousnya. Mungkin sebab dulu tak ramai, kali ni ramai.

Kisahnya tentang exam kali ini.

Soalan exam ni aku buat dengan sorang lagi colleage. Yang ajar subjek yang sama, tapi lain2 semester. Walau pun ajar benda yang sama, jalan kerja kami lain. Subjek ni subjek analisis, so, ada beberapa kaedah nak solve. Ok, aku tak heran kalau soalan exam bocor. Tapi aku heran kalau skema jawapan yang bocor. Memang bangang!

Dulu kami diam jer sebab, walau pun derang jawab ikut skema (bagi soalan2 yang subjektif, tak mungkin jawapan boleh begitu tepat sama seperti skema, kan?). Lagi pun dulu tu subjek management. Jawapan tak sama ngan skema pun, kalau maksudnya sama, boleh lah aku terima.

Tapi ini, sebahagian soalan aku buat, sebahagian lagi member ni yang buat. Skema setiap soalan tu pulak aku ikut cara aku, dia ikut cara dia. Yang penting sama2 faham. Tapi, bila student aku boleh jawab sebijik sebijon macam skema yang member tu yang buat, agak2 kenapa? Dan bila student member tu jawab sebijik sebijon macam skema yang aku buat, agak2 kenapa? Yang lebih menyakitkan hati, bila student boleh jawab sebijik sebijon macam skema sedangkan aku tak pernah ajar pun benda tu macam tu. Simbol summation yang aku tak pernah lukis pun boleh keluar. Pendek kata, sebijik sebijon (i really  mean it. sebijik ok!).

Dan semua yang melakukannya ialah para anak k3ling! Sebagai rujukan, KB aku adalah k3ling jua. Geram sungguh dah ni.

AKU SAKIT HATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 komen:

Alub said...

report SPRM jek.haha

AyunasiA said...

nak report kat bigbos pun ketaq. almaklum lah, musim2 penilaian tahunan huhuhu