BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 15 August 2012

Selamat Tinggal, Active Blue



Aku mula menggunakan produk shokubutsu active blue ni sejak selepas habis belajar. Masa belajar aku suka guna body shower jenama impulse, yang kaler hijau and biru tu. Shokubutsu ni pulak aku terjatuh cinta pandang pertama di rumah eita di batang berjuntai. Ingat tak ta? Pertama kali berkenalan dengannya, aku terpikat pada baunya yang wangi and buihnya yang banyak. Ia juga tidak melekit and mudah dibilas. Lalukan air je, dia dah tanggal. Sesetengah body shower ni tak berbuih and susah nak tanggal yang menyebabkan badan rasa melekit and tak selesa selepas itu. Tetapi tidak dengan shokubutsu. Eceh, dah macam iklan berbayar pula, ya? Ermmm kalau pun betul iklan berbayar, anda dah takboleh lagi mendapatkan shoukubutsu active blue ini kerana ia telah pun diberhentikan pengeluarannya.

Aku mula perasan pemberhentian pengeluarannya sejak akhir tahun lepas. Pergi mana2 pun takde di atas rak pasaraya. Yang ada cuma yang warna pink and oren. Hijau aku tak perasan pulak. Dalam masa yang sama, shokubutsu juga telah melancarkan rangkaian produk terbarunya, active guard. Aku rasa bagi menggantikan range active kot, sebab ada dua jenis active sebelum ni, active blue (paket biru pekat sikit) and active sport (paket biru cair). Selepas menyedari bahawa active blue dah dijumudkan, aku beli pula yang pink, floral apatah nama dia. Ada jugak aku tergerak hati nak cuba active guard, kot2 lah bau dia sama ke kan. Tapi bila aku cium satu persatu2, takde pun bau active blue. Sedih lah.


Akhirnya, kini tinggal paket terakhir active blue yang telah pun aku buka kelmarin. Sibbaik sempat tanya kat encik suami, ni yang last ker? Kalau tak, tak de lah aku menghargai sangat. Kena jimat2 lah nampaknya ni.  Dalam hal ini, aku yang suka mencari salah orang semestinya menyalahkan encik suami yang suka melarang aku membeli sabun ni bila2 ia murah (pernah cecah rm4.90), lantas menyebabkan stok nya telah berada di penghujungnya. Nampaknya selepas ini, aku terpaksa rela lah menggunakan yang kaler pink tu pulak. Pernah lah aku beli yang pink ni dalam botol kecil untuk travelling. Kiranya masih boleh diterima lah baunya.

Aku sedih and menyesal tak beli banyak2 dulu. Lions jepun ni pun salah, tak bagitau nak stop production. Mencik!!!!!!!!!!!!!!!!!


3 komen:

yayu said...

ooooooo...patutpun akak cari dah xde...dah jumud rupanya..

AyunasiA said...

tu lah... kecewa betul. dah habis stok.

eita said...

Hah? Ada eh? x ingat penah guna shokubutsu. La ni beli yg botol besar2 rega RM7.90 je. x kira la brand apa. Yg pntg murah. Hahaha...