BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 13 March 2012

Lawan Tetap... Lawan!

Lain macam je bunyinyer nih? Apakah?

Gini, hari khamis lepas aku telah pergi ke muo. Masa balik tu, aku ternampak banner kat trafficlight simpang 5 (peserai ke paghitsulong) berkenaan satu errr tak tau apa namanya, tapi ala2perhimpunan lah. Ada seseorang tu nak datang katanya. 10 mac, ayerhitam. Tu je yang aku perasan. Pukul berapa, aku pun tak tau. Tapi biasanya benda2 macam ni dibuat malam la kot.

Jadi, hari sabtu tu aku pun cakap la kat encik suami. Jom kiter pergi nak? Aku tau beliau adalah takut nak pergi tempat2 cenggitu sebab mengikut pengalaman yang lalu, time dekat2 nak prudoblas dulu, kat mana2 rapatumum biasanya ada mata dan telinga majikan beliau. Alah, apa nak takutnya. Dah memang komfem dia dah ditukarkan ke pag0h pon. Kalau kena tukar balik semula ke paghit raja, lagi lah bagus. A'ah. Ye lah tu. Berani la sangat heh heh heh. Tak, aku pun takut sebenarnya hihi. Tapi, eh, bukan selalu nak jumpa orang tu kan. Tah2 ni lah sekali dalam seumur hidup. Bukan jauh pun, ayerhitam je.

Petang tu, time nak ke kenduri kawen di bp, aku ternampak bendera2 parti tu kat tengah2 divider depan mekdi paghit raja. Tengok kat tanah lapang paghit sallehr0s tu ada kanopi bagai. Pastu kat mana tah, aku ternampak banner lagi. Ooo memang betul la dia nak datang ayerhitam, tapi bukan ayerhitam -y0ngpeng, tapi ayerhitam-mu0. Lorrr. Tapi pada masa yang sama, beliau juga akan datang ke paghitsallehr0s. Aku agak dia gi mu0 dulu, kendian baru datang sini kot.

Lepas maghrib, kami balik, dah nampak kereta mula park kat tepi jalan. Tapi lum ramai lagi. Benda2 macam ni selalu berlaku lepas isyak kot. So, kami terus balik macam biasa lah.

Lebih kurang pukul 11 malam, encik suami ajak keluar. Jom!

Parking sikit punya jauh ke. Banyak kete bukan double, tapi triple parking lagik.

Sampai kat situ, ada seseorang tengah berucap. Saper tah. Ada jual2 macam pasar malam jugak. Kami tak pergi dekat khemah. Dengar je dari jauh (senang nak lari kalau apa2 berlaku hihi). Speaker dia pon sikit punya kuat ker...

Ingat tak ramai, rupanya...

Lebih kurang jam 11.30pm, beliau pun sampai. Memula kereta dia yang lalu. Ingat dia ada dalam. Ya je aku ambik gambar kete dia hahaha. Rupa2nya dia dah turun kat tepi jalan. Dan berjalan depan mata aku menuju ke pentas utama.



Tapi ini je gambar yang sempat aku tangkap. Nampak sipi je hahaha (yang baju putih tu).


Ok, itu je nak citer. Takde lah bahaya sangat pergi tempat2 macam tu. Polis ramai jaga. Pukul 12 polis pun suruh bersurai.

Teringat cerita dsai dalam ucapannya - Masa prudoblas, time beliau sedang menuju ke pusat mengundi, beliau melintasi pondok perayu undi BiN. Ada beberapa orang anak muda berada di situ dengan memakai t-shirt BiN (eh, bukan masa tu xleh pakai baju berlogo parti ke? Tapi maybe pondok tu di luar kawasan kot). Salah seorang daripada mereka memanggil, "dato' seri, mai tengok ni." Mula tu beliau takmo la tengok, ingat budak2 nak mainkan dia. Sekali bila beliau tengok, budak2 tu angkat t-shirt BiN derang dan di dalam tu derang pakai t-shirt pkr hihihi. Derang cakap, BiN bayar suh derang pakai t-shirt tu, so derang pakai la. Cerdik sungguh!

5 komen:

ayza ukashah... said...

makcik kamerawoman...xnampk apo pung...nampak longan yo...adoi...

AyunasiA said...

alorrr belum beli dslr la. kemre kompak ku ni dah tekan 5 saat baru dia tangkap huhuhu.

Luna said...

ala..pergi je..mmg x bahaya..kebanyakan yg aku pegi, pak polisi pun tepuk tangan setiap ucapan org tu...berani kerana benar.betul x?

AyunasiA said...

takde apa2 berlaku takpe. kalo tetiba ada apa2? aku tak nak kena transfer ke labuan.

eita said...

Transfer ke Labuan best la. Rmai yg keje sana kalau blh x nak blk semenanjung