BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 29 March 2013

Selamat Tinggal, Suraya (Ini Bukan Iklan Promosi)


Pernah tak aku bagitau bahawa mannequin yang aku ada tu diberi nama Suraya? Entah, masa tu aku rasa nama tu sesuai dengan dia.

Dah dekat 6 tahun aku simpan Suraya dalam gerobok. Tak tau nak buat apa. Mana lah tau kot2 besok2 aku nak berniaga baju semula, boleh lah guna. Tapi, sampai sekarang masih belum datang seru.

Sehinggalah kawan encik suami kata nak beli patung untuk bisnes kain. Dia nak jual baju2 dari bandung katanya. Maka, daripada dia makan gaji buta je dalam gerobok tu, baik lah aku jualkan ajer si Suraya tu. Kira susut nilai 50% jer.

Hari selasa lepas, encik suami geledah gerobok untuk mengambil Suraya. Elok pun lagi. Plastik pun tak bukak. Dan semalam, Suraya sudah pun bertukar tuan. Selamat tinggal Suraya! Terima kasih atas khidmat mu selama ini.

Meh imbas kembali 'job'2 yang pernah dilakukan oleh Suraya selama berkhidmat dengan aku. Sekali lagi ku ingatkan, ini bukan promosi online bisnes.

Kain yang aku harap takde orang beli, akhirnya ada jugak. Sayang. Suka corak daun semalu tu.

Versace design. Nama tak nak kalah!

Satu lagi versace.

Photobucket - Video and Image Hosting
Batik crepe pertama yang aku beli. Dibeli orang sorang budak pompuan yang nak bertunang. Siap dia hantar gambar bertunang dia kat aku lagi. Tiba2 tudung dia macam tak  matching pulak. Ceh!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Yang ni chiffon.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Versace versi bunga kebangsaan kekdahnya.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Bonia. Aku ada sepasang design macam ni.

Babai, Su! sob sob sob



0 komen: