BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 12 August 2014

Mandi Sungai Part II : Sungai Di Mino, Gifu


Program mandi sungai kali ni berlangsung selepas raya. Hari sabtu atau dikenali juga sebagai raya keenam hehe. Ni baru betul mandi sungai lepas raya seperti yang diwar2kan. Actually tahun lepas derang dah pernah pergi sungai ni. Best sangat katanya.

Asalnya nak bergerak dari rumah pukul 9 pagi. So, pukul 9 tu kami pun turun lah. Pastu kami gi rumah dak kohai jap nak hantar barang. Sekali, derang nak ikut pulak. Maka tunggu lah derang. Sudahnya pukul 10 baru gerak. Itu pun memula konvoi. Bila dah tersesat, masing2 pergi sendiri. Aku dah agak dah, nak pergi gifu takleh naik hiway nagoya tu sebab nanti kalau tersalah jalan, kena patah balik sebab arah dia bertentangan, macam yang pernah kami alami masa nak pergi toyama tu ari. Sekali betul!!! Aku dah tau dah, nak ke gifu kena ikut arah ke komaki. Eee tak pepasal terbakar gitu jer 770yen.

Bila dah berpecah, kami ikut hiway sepenuhnya. Keluar kat mino, isi minyak dan terus ke tempat yang dituju. Sampai2 kat situ, kete dah penuh kat tepi jalan. Ada pulak pulis menjaga, tak kasi park lagi. Maka kami kena parking jauh sket lah. Rupanya kami yang mula2 sampai. Tapi ada yang dah cop tempat la. Derang pukul 10 dah sampai.

Ini ialah pemandangan di sungai tersebut... (gambo makanan terlupa nak ambik, dah lapo sangat. ada nasi lemak, nasi beriani ayam, nasi goreng, mee goreng dll).



Jernih sangat airnya. Nampak macam cetek, rupanya dalam.


Cantik sangat pokok2 ni sebenarnya.













Dekat 2 jam jugak derang main terjun tiruk kat sini. Mula dah terjun kat tempat lain. Rasa dah best sangat dah tu. Sekali jumpa tempat ni, langsung jadi tak best port tadi. Dapat pulak member bawak gopro...

Port paling terbest sekali katanya.



Sepanjang sungai ni nampak orang mancing cenggini. Panjang2 joran dia.

Dah tak ramai orang. Kami antara yang terakhir balik.

Kesimpulannya, sungai ni memang best!



0 komen: