BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 22 August 2014

Drama Yang Tak Kosser Tapi Terpaksa Layan


Drama apa tengah main sekarang? Lepas KTAR, disusuli pula dengan RinduAwak200%. Memula aku macam malas nak layan drama ni sebab tengok heroin dia ala2 sendu je kan. Memang sendu pun. Tapi oleh kerana dah takde drama lain nak didownload, aku pun terdownload lah jugak.

Bagi aku, memang tak best pun cite tu. Tahap paling kuat pun, sampai episod 5 je aku boleh bertahan kot. Tapi, baru je aku rasa nak berhenti download dan delete balik drama tu, encik suami pulak dok tanya dah download belum drama semalam. Apakah? Jadi aku pun terpaksa lah layan sama. Tengok dari ekor mata je bila beliau suruh sambung kat tv. Tak suka betul bila armel tu dah mula kong ajo kat laki dia tu. Menyebalkan tahu?

Eh, korang pernah tengok tak video senaman iya iya lah? Adoiyai!!! Aku pun tak tau samada video ni pernah viral ke tidak, tapi boleh tahan banyak juga parodi dia dalam pelbagai bahasa. Bila aku tunjuk kat encik suami, mengekek2 kami ketawa, terutama bab 'menyebalkan' tu kihkihkih. Boleh lah jadi modal bahan.

Oh, berbalik kepada drama tu tadi, akhirnya, sampai sekarang aku masih lagi download. Dah nak habis dah pun. Eh, lagi satu, bila encik suami dah layan drama2 ni, mula la beliau nak kaitkan kami dengan cite tu. Mula2 nama armel aisyah tu ditukar dengan nama aku armel asiah. Katanya perangai degil keras kepala si armel tu sama macam aku. Tapi aku takde lah kong ajo sampai begitu sekali kan? Pastu baru2 ni derang pergi hanimun kat instanbul. Oh my! Memang destinasi percutian idaman aku ni!

Bercakap pasal istanbul, sejak beberapa bulan yang lalu, ustaz yang bagi ceramah alfateh dulu tu, yang aku dah add dia kat fb pastu macam kena block tu, sekarang dah tak block aku lagi dah. Hehehe sukati je aku sangka buruk dia block aku. Entah2 rupanya dia memang tak update apa2 kot selama tu. Tapi macam mustahil sebab dia kan aktif berceramah segala kan. Takkan lah tak aktif sekian lama. Setahun lebih aku rasa. Eh, tapi lantak lah kan. Yang penting sekarang ni aku dah boleh baca status dia semula. Dan yang hendak aku kaitkan di sini ialah pada bulan 10 nanti beliau akan membawa rombongan bercuti ke turki dengan tema jejak alfateh sekali lagi. Huaaaaaa stress aku baca status dia bila dia cakap ada beberapa kekosongan lagi. Kalau lah aku kat mesia, dah komfem aku akan ikut rombongan tersebut. Yang menambah stress lagi, bila tak lama kemudian, $aifulnang pulak kata akan ikut serta dalam rombongan tersebut. Pergh! Aku bukan lah nak pergi tu sebab nak tumpang glemer selebriti ke hape. Tapi mengenali ustaz tu yang agak 'obses' terhadap sejarah alfateh, aku dapat rasakan yang banyak ilmu dapat aku kutip hasil dari lawatan itu, berbanding kalau aku pergi dengan rombongan yang lain. Haih... takde rezeki lah nama nya tu kan. Harap2 pasni akan ada lagi program sebegini. Mana tau masa tu selebriti yang ikut serta ialah... jeng jeng jeng! Ok takyah teka, dah tau dah kan.

Haaa dari drama dah masuk cite lain pulak. Aku saje je cuba2 buat entry spontan lagi. Macam best lah pulak. Tulis sesuka hati sesedap rasa tanpa sebab yang jitu dan matlamat yang jelas. Yang penting neuron2 di dalam kepala hotak ku ini berhubung lah sikit kan...

Tata!

p/s selama ni aku macam takde perasaan je dalam isu katebang2 ni. tapi hari ni sebak dadaku tidak tertahan, air mataku tak dapat dibendung tatkala melihat upacara penyempurnaan jenazah 20 orang yang terkorban dalan tragedi mh17. takziah buat keluarga mereka.

2 komen:

azira aziz said...

Ada gak sorang yg obsea al fateh kat sini tp bukan ostadd la huhuhh bole la bawak jadik tourist guide 😆

AyunasiA said...

ooo tau sape... tapi dia pernah pergi eh?