BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 1 May 2013

Sembang2 Bersama ABU (anak belum-cukup umur, bukan asal-bukan-umno)

Situasi 1

Student: Puan, kenapa orang keje kerajaan tak nak undi kerajaan?

Puan: Eh, mana ada kerajaan bertanding dalam pilihanraya. Yang bertanding tu be end ngan pr.

*dah macam jawapan UAI lak jawapan puan ek ekekek.

Student: be end tu apa?
Puan: be end tu parti. Dalam be end ada amno,m1c,mc@,parti sabah sarawak sumer bla bla bla. Ada 14 parti dalam tu. be end la kerajaan dari dulu sampai sekarang. Sebab tu orang (termasuk awak) ingat be end tu ialah kerajaan.
Student: pr tu apa pulak?
Puan: pr tu pakatanrakat. Dalam pr ada pkr,pas,dap. Derang pembangkang sekarang.
Student: Abis tu, kalau be end kalah, pembangkang jadi kerajaan lah?
Puan: Sekarang ni kiter belum ada kerajaan. Yang ada kerajaan sementara. Lepas pilihanraya nanti, kalau be end kalah, pr la jadi kerajaan. be end jadi pembangkang la pulak.
Student: Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Naif nyer.

Situasi 2

Puan: Awak ni macam be end tau!
Student: Puan! Politik!
Puan: Tak lah. Awak tu, kalau buat assignment, semua jawapan sama. Macam be end. Potostet! Saya tanya ciri2 bahan magnet, sorang tulis ciri2 beban magnet, semua tulis ciri2 beban magnet. Sorang salah, semua salah.

Situasi 3 : Sedang membuat Ujian pukul 2 petang.

Puan: Ujian kali ni awak tak boleh pergi toilet. Nak buang air, pergi sekarang. Lepas tu, letak semua henfon kat depan.

30 minit kemudian, salah satu henfon berdering. Puan pun melihat skrin henfon itu.

Puan: Alamak, 'Emak memanggil'! Sorry mak! Anak mak tengah test (puan tekan butang cancel).

Owner henfon tersipu2.

So sweet kan? Emak telefon petang2 macam ni. Beberapa minit kemudian, sms pulak masuk.







0 komen: