BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 24 May 2013

R u ok?


Malam semalam, aku sms encik suami. Tiada balasan sampai tengah malam. Hati dah mula risau dan berdebar2. Jantung dah berdegup laju. Kali terakhir beliau telefon ialah pada malam semalam, ketika keluar dari stadium. Macam2 dalam fikiran aku. Sejak kes kereta di hari raya aritu, aku cepat berburuk sangka. Tak jumpa kereta lagi ker? Kereta terbabas masuk gaung takde orang tau ker? Henpon kena curik ker? Pengsan sensorang ker? Macam2 lah lagi.

Dari pukul 11.30 malam sampai ke pukul 12.15 pagi, aku tak berenti mendail. Semuanya tak berjawab. Sampailah kedengaran suara perempuan. Jeng jeng jeng. Sebenarnya aku dail tapi tak dengar direct. Kira sayup2 je lah bunyi deringan tu. Dan bila sayup2 dengar suara perempuan, lagi lah laju degupan jantung ku huhuhu. Bila aku dail semula, perempuan tu cakap, the number you have dialled is not reachable, please try again later. Fuh! Lega dari satu sudut. Bukan perempuan 'lain'. Tapi hati tetap risau sebab kemungkinan telefon dah habis bateri pulak. Dah siap terfikir, nak call saper ek? Jiran sebelah? Mak mertua? Adik ipar? Hah! Telefon  sapit lah, suruh dia tengok kat rumah. Tapi dah tengah malam, macam tak patut pulak nak call.

Banyak kali jugak perempuan tu menjawab. Air mata dah bergenangan. Ya Allah, selamat kan lah suamiku. (huhuhu poyo je macam drama). Tapi serius, masa tu rasa macam hopeless. Hanya padaNya tempat bergantung. Sampai terpikir jugak nak drive balik malam ni jugak.

Tiba2 telefon kembali berdering. Tapi masih tiada jawapan. Ku cuba berkali2 dan akhirnya panggilan itu berjawab.

Abang pegi mana? Kenapa dengan telefon abang?

Oooooo abang tertinggal telefon. Abang pegi sekolah ayang la, sekolah sains, dengar forum perdana ehwal islam.

Huuuuuuuuuuu...

Terharu, sebak, lega hahaha.

Ekceli last week aku yang bagitau pasal siaran langsung ehwal islam kat sekolah aku tu, tapi tak sangka lah pulak beliau ingat dan betul2 pegi hihihi. Aduhai...



0 komen: