BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 24 May 2013

6 Tahun


Diam tak diam, hari ini genap 6 tahun aku berkhidmat dengan kerajaan MALAYSIA. Pada hari ini, dalam tahun 2007, (baca di sini, takkan nak ulang kot). Kalau masa tu, aku memandang orang yang senior 3 tahun je pun, aku dah fikir, uiii terel dah derang ni... Tapi bila aku sendiri dah melaluinya, malah lebih 3 tahun pun, aku masih rasa banyak kekurangan pada diri aku. Tak tau lah orang lain pandang macamana. Mungkin sebab kebanyakan derang yang aku temui dulu, kalau kat tempat kerja, jadi ketuabahagian. Sedangkan aku, tak pernah pun memegang apa2 jawatan 'ketua'. Pendek kata, tak pernah ada anak buah lah. Atau tak pernah jadi PegawaiPenilaiPertama lah. Sebab tu kot aku rasa kurang.

Tapi kalau nak dikira dari sudut pengalaman mengajar, mungkin aku boleh jadi juara kot (di kalangan kawan2 sebatch je lah) huhuhu. Memang dari mula menjejakkan kaki ke institut lagi, aku dah memang mengajar. Even masa kat mersing dulu pun, kawan2 lain kat institut lain semua rilek tak mengajar dan tumpukan pada mendapatkan sijil skm. Tapi aku, jadi student, dalam masa yang sama jadi pengajar jugak. Errr apa yang aku nak sampai kan sebenarnya eh? Sebenarnya just nak ucapkan selamat ulang tahun perkhidmatan yang ke-6 kepada diri sendiri dan rakan2 sebatch yang berada di jpk&jtm dan di mana jua berada dengan ucapan, macam biasa lah, hari ulang tahun kiter mesti merangkap hari gaji. So, selamat semua lah!

0 komen: