BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 12 November 2010

Dan-Dan

... ko pon suka.

Aku bercakap pasal advert nanang. Ye lah, aku tak pernah la lagi dioffer ke atau mengofferkan diri dengan projek advertorial dek nanang tu. Nak join contest pun tak kosser. Tapi, aku just tertanya2, betul ke derang ni betul2 ikhlas membuat entry berbaur iklan itu? Tak ikhlas pon, dapat duit, peduli apa ye tak? Tak!

Ye lah, produk2 yang diiklankan tu pun bukan lah semuanya best. Tapi, bila nak wat entry sebegitu je, semorang secara otomatik menjadi suka dan tiba2 telah menjadi pengguna sejak lama dahulu. Paling lekeh pun, mesti nak ada kena mengena lah dengan produk tu. Padahal selama ni tak pernah pakai pon. Itu lah yang aku tak sukanya mengenai dunia blogging hari ini. Penuh hipokrasi. Eceh! Berfalsafah pula.



2 komen:

ana-kirana said...

ehhehe betul2...kadang2 aku nyampah gak baca ads membodek..
dah dpt bayaran..mestila puji habis2 kan

nnt org kata la..tu jeles la tu..tak dpt ads. hehee..so aku diam dlm hati jer la

AyunasiA said...

siapa lah kiter ni ana... eh, siapa lah aku ni ana... takde saper nak kasik ads. kurang dosa kering.