BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 15 April 2013

Demam Pilihanraya?



Semalam aku demam. Demam pilihanraya kot huhuhu. Alah, nak lah jugak kaitkan dengan pilihanraya kan. Kalau musim bola orang panggil demam bola. Ni musim pilihanraya kira demam pilihanraya lah kan. Boleh?

Tapi encik suami kata demam nebes. Kisahnya, hari ahad kemarin, aku kena bawak student ke mrsmbp untuk melakukan gimik perasmian program derang. Orang yang sepatutnya melakukannya tengah study part time kat uthm. Orang lain pulak masing2 tak boleh bekerja di hujung minggu kerana komitmen terhadap keluarga masing. Kiranya aku je lah yang boleh diharap, sebatang kara, takde keluarga kot. Member suruh ajak sesaper, tapi aku pikir, nak ker derang? Melainkan ada arahan dari bos lah kot.

Maka, aku pun menerjunkan ilmu kebidanan ke dalam program tersebut. Hari rabu tu, kami pergi ke sana untuk rehearsal serba sedikit. Adoiyaiii... aku ni dah lah sepatah haram tak tau pasal robot-mobot nih. Kalau apa2 jadik, aku pun tak tau nak buat apa huhuhu.

Maka pada hari kejadian, di subuh hening pagi ahad nan permai, aku pun menggagahkan diri pergi ke sana, ditemani encik suami. Giler ah nak suh aku pergi sensorang. Sekurang2nya beliau tau pasal robot-mobot nih hehe. Malam sebelum tu, aku tak boleh tido kooo. Dah bangun buang air 2-3 kali pun tak pagi2. Tekak dah perit, sendi dah sakit2, tapi masih gagah lagi. Baliknya, badan dah dedor2 sikit, tapi tak pergi klinik sebab tak rasa panas sangat. Sempat singgah solat kat k4. Tapi tak sempat nak pergi himpunan kat parit besar, TGNA turun sini. Ingat dapat lah solat zohor dengan beliau. Sepatutnya program tadi abis kul 12, tapi startnya lewat sejam. Maka abis pun dekat pukul 2. Program himpunan tu pulak abis pukul 2. Hmmm...

Balik rumah, terus tido. Tak laratnya... Bangun2 terus minum 100plus. Terus panas badan dan seram sejuk berlaku. Adeh, melawan nampaknya virus nih. Lepas maghrib, pergi klinik. Dapat mc satu hari. Jadik lah, buat ganti kerja hari ni. Eh, kenapa aku citer pasal demam ni pulak eh? Sebenarnya nak cerita pasal lain.

Lain kali lah!




0 komen: