BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 13 October 2015

World Cosplay Summit 2015


Pada keesokan hari selepas tengok bunga matahari, kami pergi tengok cosplay parade. Ahad, 2 Ogos 2015. Itu sebabnya kami tak dapat join yang lain pergi pada hari tersebut. Tahun lepas aku terlepas acara ni sebab tak tau. Tau pun bila tengok kawan share gambar. Sejak tu aku dah berazam nak pergi tahun ni. Eceh. Macam hape je sampai nak berazam bagai. Tak, maksudnya bercita2 la. 

Acara ni telah berlangsung di osu-dori pada kemuncak musim panas. Sebenarnya derang ada pertandingan dan benda ni berlangsung selama seminggu. Cuma parade ni je yang open to public. Dan peserta parade juga terbuka kepada sesiapa juga, selain yang masuk pertandingan tu. Jadi, dari mula2 naik ketapi lagi kite dah boleh jumpa ramai orang memakai baju pelik2 ni. 

Perarakan bermula dari osu kanon/shrine/temple. So, kami decided untuk turun di stesen osu kanon. Keluar2 je stesen, tengok punya lah ramai orang.

Peserta dan fotografer la yang paling ramai.


Di perkarangan osu kanon, ramai peserta dah mula berbaris.

Peserta pertandingan berkumpul di tangga temple. Kira kat situ semua muka2 international la. Yang beratur kat bawah tu orang2 jepun.

Penuh sesak.









Tu kat tangga tu peserta international.

Tengah mendengar arahan.






Colourful!

Perarakan dimulakan dengan kumpulan pancaragam.







Okeh, layan gambar2 je lah ek...



















































































































Uik? Cemana nak jalan guna terompah ni?





Peserta paling muda? 






Gorilla ke apa ni?

















Akhirnya tamat sudah perarakan ini. Menitik peluh petani ku. Habis tu kami pun terus balik.

Ada persembahan pentas.


Masa tunggu train, ternampak jack sparrow ni. Rasa nya dia tak join perarakan tadi. Last year pun dia ada jugak.



Sekian... jumpa lagi tahun depan!

0 komen: