BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 20 May 2014

Nihongo Class Trip : Higashiyama Zoo & Botanical Gardens


Kali terakhir aku pergi zoo, aku belum jadi blogger lagi. Maknanya aku belum pernah cerita pasal zoo dalam blog ini. Jadi, sempena pertama kali aku pergi zoo semenjak blogging, kena lah aku masukkan cerita dan gambo2 binatang ini dalam. Ermm nak kena cite sejarah aku dan zoo ke? Tak payah lah kot. Cuma seingat aku, kali terakhir aku pergi zoo ialah pada tahun 2002, time aku praktikal. Zoo negara. RM9 tiket masuknya. Ngan abang tipi. Moral of the story, bawak budak2 pergi zoo, kena pakaikan derang suar panjang. Sebab komfem derang akan berlari, kendian jatuh, pastu luka, pastu nangis, pastu dah takmo tengok binatang lagi dah. Time aku pergi kemarin ni pun ada jugak yang sedemikian. 

Time aku pergi ni, aku rasa ada kot 10 buah yochien/hoikuen (tadika private/gomen) yang buat lawatan ke zoo ni. Ke lebih tah. Tapi memang ramaiii sangat budak2 nih. Setiap group tu pulak ada sorang photographer. So cute!

Okeh, mari masuk zoo!


Kalau semester yang lepas kami dapat jalan2 petik epal, semester ini cuma jalan2 tengok gajah jek. Pergi pon sendiri2 naik chikatetsu (subway). Tunggu kat main gate. Zoo ini terletak di belakang kaikan aku dulu jek. Aku sampai kat situ tepat2 pukul 9.40 pagi. Janji jepon, tunggu kat situ pukul 9.40, masuk dalam pukul 10.

Masuk2 jer, terus bergambar. Pastu semua boleh berpecah. Janji tunggu kat roses garden pukul 11.30 pagi. Sekejap nya... Tak puas tengok kuma-kuma. Psttt yang duduk pakai topi kiri sekali tu pangkat Profesor tau. Beliau ketua kat advising department yang menganjurkan kelas nihongo kami. Rilek je, kan?




Zo di zoo. Besooo macam gajah!

Selfie bersama gajah.

Gajah makan rumput. Sabar je aku tengok gajah ni. Dia tarik rumput tu satu, satu, dah 3 kali baru dia masuk mulut.

Ada baby rajah berusia 1 tahun.

Bersih jer kandang dan tempat mandi dia.

Spesis kuda apa tah.

Carribean flamingo.







Mak bapak budak lagi ramai dari budak2.

Melepek terus si polar bear ni. 

Sekor lagi.

Macam comel jer!

Memang kena tido peluk tiang ek?

Koala.

Aummm garangnya muka! 

Manja pulak gayanya.

Macam kucen!



Kucen ke ghimau?

Mata dia macam sakit?

Hanjeng laut.


Pingu!






Japanese Kuma (bear).

Cantik stripe dia kat bahagian pinggul.


Pak belang.

Simba.

Comel lak bintik2 putih tu.

Ni satu lagi, berat macam badak!

Okeh, itu jer gambo binatang yang aku tangkap. Ni pun pakai kemre henpon jek. Kononnya bawak kemre compact senang lah, ringan. Sekali nak on, 2-2 betri kong. Terbaek ah!

Seterusnya, kami berkumpul di taman ros. Itu dalam next entry la ek. Ada la gambo bunga sikit2.



1 komen:

Yayu said...

Bersih jer zoo dia...