BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 5 January 2015

Salju Di Danau Rindu 2014 : Hujan Salji di Nagoya



18 Disember 2014, salji turun dengan lebatnya bermula tengah malam sebelumnya. Pagi2 tengok kat luar, bumi telah dilitupi salji nan memutih. Subhanallah... cantik nya. Tapi tidak seperti tahun lepas, pagi2 buta lagi aku dah keluar ke padang toyoda, tahun ni aku dah pandai kawal kejakunan sikit. Dekat nak tengahari baru aku menapak ke sana. Tapi tak dapat lah padang yang rata belum terusik dan takde orang macam tahun lepas. Kali ni salji dah bergumpal2 dan sesetengah tempat dah nampak tanah sebab salji dah menjadi orang salji. Orang pun ramai bergambar2 tengah padang. Hari minggu kot. Tahun lepas hari sabtu, hari cuti.

Ini masa tengah malam. 



Pagi ni, kereta dah banyak lalu. Hujan salji dah berenti.




Jalan menuju ke dai. Macam gula2 kapas!












Banner kat belakang tu ucapan tahniah kepada pemenang nobel prize fizik tahun 2014. Diorang invent led biru.

5 orang?

Snowman gemok!




Tak sah main snow kalau tak baring atas dia.

Peace!

Babai encik salji!

Winter kali ni macam kerap pulak turun salji di nagoya ni. Nagoya yang dulu bukan lah yang sekarang.

6 komen:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Subahanallah.. bestnya main salji tu Ayu.. siap ada Olaf lagi ehe (Forzen)

Yayu said...

Hidup lagi tak pokok kesum tu?

AyunasiA said...

yayu: hidup, tp daun takmo membesar. yg baru pun lmbt keluar.

AyunasiA said...

Nur Hayati: best2 pun sekejap je boleh tahan. sejuk sesangat!

Khairul Azhan said...

salam aku insan biasa.. tlg cari kan dvd cite moero attack / miss comet dari epi 1 smpai tamat.. kalu ade bgtau.. tqvm

Alin Marlini said...

Salam perkenalan...bestnye main salji...muka awak pun dah mcm org jepun...hehehehe...