BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 23 June 2015

Chulippu 2015


Amekaw! Ni bukan tertinggal shinkansen lagi dah. Tahap flight airasia-x ke chubu yang dah tak wujud lagi dah ni. Nyaris nak masuk muzium punya cerita. Agak frust la jugak bila hati meronta2 nak cerita tapi tak berkesempatan. Dah tahap layak melakukan blog revive dah lagaknya. Aritu kata nak update sebelum puasa kan. Sekali last minute baru decide nak buat baju raya kami berdua sedondon kaler tetttt. Tapi takpe lah kan. Sekarang pun bukan zaman blog pun lagi. Takde lagi dah orang tertunggu2. Ada, ada. Takde, takde. Janji balik mesia sok aku ada banyak kenangan2 semua ni dalam sebuah blog. Isy, mesti rindu nanti, kan? Ye lah, diam tak diam kami dah masuk separuh masa kedua dah. Bulan 6 ni kira dah genap setahun 9 bulan kami kat sini. Ada lagi setahun 9 bulan. Cepat betul masa berlalu. Ok, mari pendekkan cerita kepada cerita bunga.

Selepas teroverdosed dengan bunga sakura bulan 4 aritu, aku dah tak berapa berkobar2 nak menengok bunga sangat. Bunga tulip ni pun teragak2 nak pergi ke tidak. Last2 pergi lah jugak. Sama tempat macam tahun lepas, di kiso sansen. Ada je tempat lain yang ada pameran bunga tulip ni, tapi berbayar. Terima kasih je lah.

Tulip tahun ini agak kurang memberangsangkan. Beberapa hari sebelum pegi ke kiso sansen ni, hujan turun sekali sekala. Sekejap sejuk sekejap panas. Agaknya sebab itulah perkembangan bunga2 ni tidak seragam. Ada yang belum keluar putik langsung, ada yang baru keluar putik, ada yang baru kembang, ada yang dah kembang mekar dan ada pula yang dah kiok. Contohnya kat tapak yang aku tangkap gambar banner di atas tahun lepas, bunga semua dah layu. Sedih. Maka tak dapat lah wat posing cenggitu lagi dah.

Kat pintu masuk pulak, tak meriah pun. Tahun lepas kemain meriah dengan tulip merah putihnya. Tahun ni, tengok la sendiri ni.


Cenggini je kat entrance dia.

Tang ni masih sama.


Gigih mengambil gambo tower tu.


Pastu kat area luar ni pun tak banyak tulip.


Amende tah ni.

Tapi orang tetap ramai.










Bento nasi lemak lagi.

Tapi formation bunga ni lain la dari tahun lepas. 

































Macam bunga tipu kat studio pulak.















































Sekian sahaja buat kali ini... sila datang lagi.


0 komen: