Wednesday 5 August 2020

Percutian 3 Minggu Di Nagoya : Komeda's, Nagashima & Gandhara

Hari ke-10 (Isnin) tak keluar ke mana2. Tengahari masak sup kepala ikan merah, grill salmon dan goreng tauhu. Sedap aje. Sebenarnya muyi ada bagi pinjam dapur gas kecik tu. Tapi ada kuali je, takde piuk. Maka aku guna dapur tu untuk masak air je lah.

Sup ikan merah hiris2 campak2 je.

Kenapa aku buat kat mesia tak sama pun?


Nyumnyum. Grill salmon.

Tauhu goreng.

Hari ke-11 (Selasa) kami ke Nagashima pula. On the way tu, singgah makan kat komeda's. Tah kat mana aku pun tak tau sebab lalu jalan dalam. Kami memang suka gi situ ikut jalan tu. Lalu aratamabashi straighttt je. Kadang2 lalu minato. Tapi dua-dua pun akan jumpa jalan yang sama jugak.

Kacang tunggu.

Warm wet towel.

Ais kokoa.










Fish fry burger.

Sedap aje takde sos pun.






Lalu je kedai beras fevret ni.





Kenapa lah outlet kat mesia tak murah camni jugak.

Balik dari Nagashima tu, kami makan malam di Gandhara. Aku jarang makan kat gandhara ni sebab lagi gemar nasi bariani ariana. Tapi macam acara wajib la kan sesiapa yang pergi Nagoya mesti makan kat sini. Lagi pun dia dekat dengan masjid.

Sorang satu kau...

Choco nan. Shoshedap!

Kenapa, tak percaya ke saya boleh makan banyak tu?



Kena makan time panas2 baru kick.

Sekian untuk hari ini. Jumpa lagi next episode.

0 komen: