BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 5 February 2018

Major Throwback : Tulip 2016


Hambek... ni cerita zaman purbakala bila entah. Sampai tahap dah takde alasan dah nak bagi di atas ketidakupdatean blog ini. Aku rasa sampai aku balik nanti kot tak habis2 cerita yang tertunggak. (Ni dah dekat setahun balik dah pun huhu) Tapi takpe jugak, better late than never gitu. Bizi sungguh la semenjak dua menjak ni, memang tak dan nak duduk mengadap pc ni. Nak type guna henfon memang tak ar bagi aku. Kecik sangat, asik typo je. Sudahnya update semata2 nak tepek gambo je lah. Alang2 upload kat blog ni otomatik dia terus save kat picasaweb kan. 

Aktiviti menulip ni seperti biasa, berlangsung pada bulan april, selepas musim sakura. Tapi sebenarnya dia start saing2 ngan sakura jugak, cuma tu lah. Kan time sakura aritu encik suami adalah bizi macam lebah kan. Jadi aktiviti menulip pun tertangguh sampai lah ke hujung2 waktu. Tulipnya pun dah layu, tinggal seketul dua jek. Makanya juga, aku pun malas nak ambik gambo bebanyak sebab tak cantik sangat pun. Dah tak nampak dah formation nya. Janji ada je.

Tapi, piknik tetap piknik. Hari tu aku masak nasi goreng dan grill ikan salmon. Gitu. Takde tema. Kami pergi pun berdua-duaan jek. Ok, cekidaut!

Time ni tengah kemaruk salmon.

Sedapnya salmon. Winduuu.



Topi tu. Topi tu dah takde. Tercicir dalam bas ekspres masa pergi KL ambik kereta bulan puasa ritu.



Background itu penting ya.







Tak banyak tulip yang tinggal. Tapi yang tinggal ni memang cantik.
























Teknik yang diamalkan kali ini ialah bring tulips to the fornt.





Cantiknya warna dia.




Santek!




















Love.








Fink karer. 














Nice!






Lawanya!











































































































Sekian. Senang keje update blog taruk gambo je.